Berlín 2014 · Competició: “Carbó negre, gel prim”, de Yi’nan Diao

Director teatral d’avantguarda i guionista de films com La dutxa, el xinès Yi’nan Diao presenta avui a la Berlinale 2014 el seu tercer film com a realitzador, Carbó negre, gel prim. Es tracta d’un film “noir” ambientat al nord de la Xina, on un exdetectiu, retirat de la policia per les lesions que patí investigant un cas fa cinc anys, decideix resoldre’l, però s’enamora d’una misteriosa dona aparentment vinculada a totes les víctimes.

He volgut fer un film de detectius que reflecteixi la vida quotidiana a la Xina contemporània, ha declarat Yi’nan Diao, tot exposant: El meu objectiu no ha estat només plantejar la investigació d’un cas misteriós i descobrir la veritat sobre les persones involucrades, sinó també crear una autèntica representació de la nostra nova realitat [xinesa]. La pel·lícula gira al voltant d’un homicidi terrible i el seu autor inabastable. El procés d’investigació va posant a la llum un individu en guerra amb ell mateix i el seu camí d’autorealització i de redempció. Indecisió, covardia, traïdoria i l’impuls de rendir-se a les normes socialsAquestes són febleses que neixen de la negativitat i passivitat del cor humà, que poden emboirar la ment d’un individu, però també poden ser font d’humanitat.

FOTO © Berlinale Carbó negre, gel prim, de Yi’nan Diao


Carbó negre, gel prim (Bai Ri Yan Huo —? ? ? ?— | Black Coal, Thin Ice)

Director: Yi’nan Diao. Guió: Yi’nan Diao. Producció: Omnijoi Media Corporation (Xina), Boneyard Entertainment China -BEC- (Hong Kong, Xina), China Film Group (Xina), Jiangsu Omnijoi Movie (Xina). Durada: 1h46.

Repartiment: Liao Fan (Zhang Zili), Gwei Lun Mei (Wu Zhizhen), Wang Xuebing (Liang Zhijun), Wang Jingchun (Rong Rong), Yu Ailei (Captain Wang), Ni Jingyang (Su Lijuan).

Sinopsi: Fa cinc anys, l’expolicia Zhang Zili va resultar greument ferit mentre investigava el un cas d’unassassinat horripilant en una planta de carbó, fins al punt que es va veure obligat a deixar la policia a causa de les lesions que patí. Ara, l’assassí s’hi ha tornat a posar i en Zhang, que ara treballa de guarda de seguretat, està decidit a redimir-se i a resoldre el cas pel seu compte. Així és que descobreix que totes les víctimes semblen estar relacionades amb una dona misteriosa anomenada Wu Zhizhen, que treballa en una tintoreria. En Zhang se n’acaba enamorant, però descobrint la veritat no fa sinó quedar ell mateix en greu perill.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=jFdyGkvXxs4]

Altres Vídeos: Vídeos al web del Festival de Berlín.

Vendes internacionals: Fortissimo. Distribuïdores: Surtsey Films. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | MyMovies (it).

Altres festivals: pendent. Reconeixements: Berlín 2014 (Ós d’Or i Premi Millor Actor —Liao Fan—) | Atres premis i nominacions.

Altres informacions: Estrena a part de la nostra cartellera, 03.10.2014.


FESTIVAL DE BERLÍN 2014 Competició:

Carbó negre, gel prim

(al/ang)


Director: Yi’nan Diao (Xi’an, la Xina, 1968). Graduat en Literatura i Guionatge a l’Escola d’Art Dramàtic de Beijin, és una personalitat reconeguda en el teatre d’avanguarda al seu país, tant com a dramaturg com a director teatral. Igualment ha escrit guions per a altres cineastes, com és el cas del de La dutxa (Zhang Yang, 1999), Spicy Love Soup (Zhang Yang, 1997) o All the Way (Shi Run-jiu, 2001). Com a actor va coprotagonitzar l’estimable All Tomorrow Parties (Yu Lik-wai, 2003), presentada a Un Certain Regard del Festival de Canes. Va debutar com a director cinematogràfic el mateix 2003, amb Uniform (Zhifu) i el 2007 va presentar a Un Certain Regard el seu segon llargmetratge, Night Train (Ye Che).


 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *