CALAIX DESASTRE

Teresa Miserachs

23 de juny de 2009
0 comentaris

LA CRISI IMMOBILIÀRIA NO AFECTA A LES MONARQUÍES

Als suecs no els ha fet gens de gràcia, i a mi tampoc.

Començo a estar realment ja no cansada, si no esgotada, de tant sentir a parlar de la ditxosa crisi immobiliària. Jo ja ho he dit moltes vegades, sóc dona de lletres i els números em van una mica grans, però quan llegeixo segons quina informació econòmica, que diu que als suecs no els ha fet gaire gràcia saber que el seu monarca ha engruixit  només l’any passat la seva fortuna personal  en la gens esmerlida  quantitat de vint-i-quatre milions d’euros, gràcies a les inversions immobiliàries i l’explotació de les seves finques agrícoles, per les quals rep unes subvencions de set-cents mil euros a l’any  de la Unió Europea… És clar, als suecs no els ha fet gens de gràcia, i a mi tampoc,  perquè el rei Carles Gustau rep la quantitat anual de cent milions de corones sueques, uns onze milions d’euros, de les arques de l’Estat com assignació econòmica personal, o més ben dit: com a sou del Rei, però a aquesta quantitat, el monarca suec hi ha d’afegir els cinquanta milions de corones, cinc milions d’euros aproximadament, pel cobrament d’entrades als seus palaus i jardins.

 

Però el príncep Carles d’ Anglaterra tampoc es queda gens enrere. Gràcies als seus negocis immobiliaris, des de l’any 2001 fins a data d’avui, s’ha embutxacat la minsa quantitat de cinquanta-quatre milions d’euros, sí sí, cinquanta-quatre milions d’euros, o el que és el mateix, gaire be nou mil milions de les nostres antigues pessetes,  i a sobre lliures d’impostos per formar part de la Corona.

 

Deu ser que a Suècia i a Anglaterra no hi ha arribat la crisi immobiliària. Pot ser és per això, per la crisi, vull dir, que e la família  reial espanyola no se li coneixen negocis immobiliaris. Be, al menys directament. La infanta Pilar, germana del Rei i el nebot, si que s’hi dediquen,  però la família reial directe, no. L’ex gendre, en Marichalar, també s’hi dedicava, era membre de la comissió executiva de Portland Valderrivas, una empresa que pertany a Fomento de Construcciones y Contratas, però ara aquest, ja és ex família i no compta.

 

A Espanya, el propi príncep Felip, podria molt be fundar, si és que no la ha fundat, una empresa amb ànim de lucre i degut al buit legal existent ho podria fer. El que ja no sé, per això del buit, és com hauria de tributar l’hereu de la Corona. Per què no se jo si l’assignació que la Casa Reial rep  de l’ Estat , i que ve a ser entre pitos i flautes  d’uns vint-i-cinc milions d’euros, uns quatre mil cent seixanta milions de les ,aquestes si,  nostres antigues pessetes, donen, després de despeses, per situar al monarca espanyol segons la revista Forbes, en el sisè lloc dels monarques més rics d’Europa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!