Indústries i caminars.

Bloc de Sílvia Martínez

23 d'octubre de 2009
0 comentaris

Tot plegat, sr. President, em sembla errat i d’una pretensió inacceptable.


Notícia
:

Montilla reivindica l’autogovern de Catalunya i nega cap conflicte lingüístic des de Londres

Un alumne de la London School of Economics pregunta al president per les consultes sobre la independència

“Preguntat per un dels alumnes de la London School of Economics sobre
les consultes independentistes a Catalunya arran del cas d’Arenys de
Munt, el president Montilla ha explicat que el seu partit no n’és
favorable ‘perquè el que poden generar les consultes com les d’Arenys
és més frustració, perquè la majoria de la societat catalana no està
per la independència’, ha sentenciat.”

Comento:

I com fa el salt en aquesta resposta sobre les consultes? Com passa de parlar com a president (suposo oi?) a parlar com a partit polític? Això és greu, i crec que li hem de reclamar que no aprofiti a fer partidisme quan ens representa com a president. També em sembla que la erra quan diu que del que parla és de l’esperit de la Catalunya d’avui. Mare meva!

Tot plegat, sr. President, em sembla errat i d’una pretensió inacceptable. Sinó és que manquin detalls bàsics a la notícia i resulta que el que passa és que està participant en unes Jornades, Simposis o alguna cosa més rica que una conferència.
Perquè pretendre parlar de l’esperit de la Catalunya d’avui, així, en una conferència, sentenciant des d’un càrrec polític, ja ho he dit, ho trobo greu i pretensiós. I no ho situen ni tampoc no ho justifiquen les seves citacions, que més aviat trobo errades ja en la intenció. (Després de les dues planes de presentació i agraïments, entre la 3 i la 4 tenim cinc citacions: Josep Trueta, sir Winston Churchill, Lord Dahrendorf, Shakespeare, Erasme)

Vull dir que no és que no afini, sinó que llegint-lo, veig que el problema és que o no s’hi veu, o amaga coses fonamentals de l’actualitat i de la història; i també de les previsions de futur. Fins i tot en el cas en que la pretensió fos mesurada, i, posem, a
l’acte mirés de donar només unes quantes pinzellades sobre l’actualitat al
país, que en diu vostè, hi veuria els mateixos problemes i pretensió inacceptables.

En els dos casos, pel càrrec i ocasió: si no s’hi veu, què ha d’anar a explicar-nos? I, si s’hi veu (que és el que passa en realitat), cal que responguem, i enviem còpia de les respostes a The London School of Economics.

I en tenim prou per a veure’n la necessitat de resposta en la presentació que fa el president quan comença la conferència mirant de situar-nos:

“És una proposta plantejada amb la intenció de donar a conèixer,
sense intermediaris, la realitat de la Catalunya d’avui.”

i

Com molts de vostès hauran suposat pel títol que he volgut donar a aquesta intervenció, la referència a l’esperit de la Catalunya d’avui és, per part meva, un obligat homenatge a Josep Trueta, al doctor Trueta.

I “sense intermediaris”, diu. Bé, podem prendre-ho com una petita llicència, però la realitat és que ell, en l’acte, és un intermediari. Pot ser vol dir que com a president, donat càrrec i responsabilitat, en donar notícia a Londres de la realitat de la Catalunya d’avui, serà el màxim d’honest i acurat que pugui, de manera que l’hem de mirar com a neutral?

Però…….

Amb l’anunci i presentació que en fa, al costat del detall que recull la notícia sobre el paternalisme del seu partit en la resposta del president sobre la independència, tinc prou per a valorar que no pinta gaire bé.

Del que afirma sobre les enquestes convindria resposta dels qui coneixeu bé el tema, i el mateix penso en general dels altres que planteja la conferència del president Montilla. Estaria bé, repeteixo, que les respostes les féssim arribar allà on ho ha afirmat, si és cert que l’acte havia de servir ni que sigui per a conèixer una mica l’actualitat al país.

La conferència està recollida en 29 pàgines, de les deu primeres que he llegit diria que no pinta gens bé. Pinta molt malament en les deu pàgines primeres que he llegit. Ja només en la primera trobo un altre detall de desqualificació, es contradiu, entre altres coses a afegir, quan diu:

Crec que aquest d’avui és un acte de normalitat, que reflecteix la
realitat plural i complexa de la Catalunya i l’Espanya d’avui.

Diria que no ho hem de deixar passar sense més, per moltes explicacions que ens donin de que és ben normal que La Fundació Rafael Campalans -vinculada als socialistes- costeja aquest desplaçament

……………………………………….
http://www.directe.cat/article/montilla-reivindica-lautogovern-de-catalunya-i-nega-cap-conflicte-linguistic-des-de-londre-17222#comentaris
http://www20.gencat.cat/docs/Sala%20de%20Premsa/Documents/Arxius/president_premsa.notaPremsa.57.Intervencio-LSE1256227793561.pdf
http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2009/10/23/catalunya-montilla-viatja-londres-creu-explicar-catalunya/365174.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!