Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

8 de març de 2009
3 comentaris

Blocs, Serena, Pàmies, Microsoft i Softcatalà, a L’internauta

El programa L’internauta [RSS] de Catalunya Ràdio d’aquesta setmana [àudio] està dedicat a polèmiques i temes diversos de la xarxa. Dirigit i presentat pel periodista Vicent Partal [bloc, wiki i Facebook], i juntament amb la periodista Anna Boluda [web i Facebook] hem convesat sobre Spotify, que permet escoltar música en línia de manera fàcil i gratuïta. És una mena d’iTunes en línia, però obert, i al qual s’hi accedeix amb prèvia invitació. Heu de buscar algun amic, conegut o saludat que hi sigui a dins i demanar-li que us passi una invitació. També hem comentat el treball de Víctor Pàmies sobre la perdurabilitat dels blocs. La meitat dels blocs de llarg recorregut encara s’actualitzen, fet que qüestiona la tesi segons la qual la generació Facebook jubila la generació bloc. Els blocs autèntics, els que no són resultat d’esnobisme 2.0, encara duren. Una possible raó és la blocodependència, de la qual n’hem parlat a L’internauta. El bloc La volta dels 25 del periodista Marc Serena també ha estat motiu de conversa amb Partal i Boluda, ja que està nominat als prestigiosos Travel Blogger Awards de Lonely Planet en llengua no anglesa. Voteu-lo perquè va per davant de la resta de candidats! L’èxit de YouTube als Estats Units, amb xifres rècord, ens ha dut a reflexionar sobre la televisió i els continguts audiovisuals per ip. I finalment, la polèmica. Softcatalà ha discrepat de l’atorgament a Microsoft del Premi a la Promoció de la Realitat Plurilingüe de l’Estat Espanyol. Hi estem d’acord, en què cal que Softcatalà tibi, però cal valorar l’estímul que des de l’administració es fa perquè grans multinacionals apostin per les llengües oficials arreu de l’Estat. En qualsevol cas, i com molt bé ha apuntat l’Anna, Microsoft supera Apple en sensibilitat lingüística. Com a mínim en el cas del català. Els moments musicals, tria de Partal, han estat dedicats a Remigi Palmero [wiki].

  1. T’he escoltat a
    “L’internauta” sobre el premi de Microsoft… i per les teves
    paraules, crec que no has llegit el comunicat de Softcatalà. Cert que Microsoft
    ha fet alguns progressos en la introducció del català, però són certament només
    superficials i ben lluny de les promeses que, al mateix Internauta, va fer el
    director de Microsoft a Catalunya (allò de que es podria comprar un equip amb
    el Windows en català).

    El manifest el que fa es denunciar que es premiï a una empresa que ha ajudat
    activament a que la presència del català als ordinadors sigui testimonial… i,
    per damunt de tot, la política dels governs que tradicionalment ha ignorat les
    noves tecnologies.

    Un premi ha de reconèixer una actuació excel·lent, no utilitzar-se com un
    instrument publicitari en favor d’una empresa privada.

    Per cert, Saül… com és que l’ACN no ha publicat cap notícia sobre el
    comunicat de Softcatalà? 🙂

  2. M’ha sorprès el ressò que ha tingut aquest estudi ben modest. Però en el fons, penso que reforça la idea que sempre he defensat: a la Catosfera no estem tan malament. Hi ha corda i qualitat per temps!

  3. Vaig escoltar-vos i vaig estar d’acord amb tu quan vas comentar que els blocaires “fashion” de fa una parell d’anys han anat derivant-se cap al Facebook, i els autèntics s’han mantingut fidels al seu blog.

    Felicitats, crec que quan hi participes tu, l’Internauta puja de nivell!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!