Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Publicat el 29 de maig de 2020

Quatre preguntes i respostes sobre el ple del cartipàs a Badalona

☑️ Tombem augment de sous i dietes PP i càrrecs innecessaris.
☑️ Mantenim capacitat de treball polític grups oposició.
☑️ Assegurem el poder fiscalitzador del ple.
☑️ L’inexcusable procés de modernització de l’Ajuntament no queda afectat.

El PP rep un seriós correctiu (avís) en el seu primer ple a Badalona. L’habilitat comunicativa d’Albiol endolceix superficialment la derrota… però la realitat és que els populistes no aconsegueixen tirar endavant cap dels punts de gruix polític que havien plantejat d’inici.

La #Badalona post #Covid19 té grans reptes:

👉més desigualtat i noves pobreses.
👉empobriment teixit productiu.
👉precarietat parc immobiliari.
👉crisi climàtica (qualitat aire, sanejament, erosió).

ERC treballarà pensant en la ciutat. Hi ha projecte.

ℹ️ Més informació sobre el ple:


Transcripció vídeo:

Algunes preguntes i respostes al voltant del ple que ha tingut lloc avui a l’Ajuntament de Badalona, el ple del Cartipàs.

La primera, que és el ple del cartipàs? Doncs bé, és una sessió plenària obligada per la llei després de la constitució d’un nou ajuntament, i en la qual es defineixen la periodicitat dels òrgans col·legiats (el ple, les juntes de govern, les comissions informatives), la seva composició, les dietes i els sous, les retribucions; també les competències de cadascun dels òrgans. I per tant, ja us podeu imaginar, que sota l’aparença d’un ple molt tècnic… s’amaguen decions de molt calat polític.

Què ha passat en el ple d’avui, segona pregunta. Doncs que el PP que governa la ciutat s’ha quedat amb un pam de nas. Per què? Doncs perquè presentava una proposta que en els seus punts nuclears, que en els seus punts forts, ha estat tombada. Tombada, per tant, la pretensió d’augmentar les dietes, les retribucions en els regidors, de guanyar pes en determinats àmbits… tot això ha caigut davant d’una oposició que amb posicionaments diferents i segurament també amb argumentacions diferents al final ha coincidit en enviar aquest missatge i per tant el PP ha sortit avui amb la cua entre cames en aquells aspectes més importants. Ni augment de sou, ni més dietes… i en canvi, major control del ple, i en canvi capacitat des de l’oposició de tenir recursos; els mateixos que ja teníem, ni un més de nou, mantenir per tant els recursos necessaris per fer la tasca imprescindible de fiscalització d’allò que passa.

La tercera pregunta en realitat és una reflexió: el PP ho ha fet tan bé? Penso que no. S’ha dit en el ple, on fins i tot s’ha felicitat el to i la manera de conduir la sessió de l’alcalde Albiol. Potser sí. De fet ha estat hàbil en convertir un seriós correctiu de la seva proposta inicial en un triomf. Un triomf molt relatiu, de fet un triomf pírric.

I a partir d’ara què? Última pregunta, segurament la més important. Doncs vaja, el primer de tot. Atesa la feina, atesos els reptes que té la ciutat: posar-nos d’acord. Posar-nos d’acord des d’una perspectiva d’esquerres, de transformació, de progrés, perquè així ho diu la majoria de votants de la ciutat. Tenim majoria i l’hem d’exercir.

I aquesta majoria i aquesta unitat d’acció on l’hem de poder exercir? Doncs per exemple en la resposta als efectes més cruents, més urgents de la Badalona que ens queda post-Covid19. Però no només això. Hi ha també les qüestions estructurals: la modernització de l’Ajuntament, la resposta a la crisi climàtica (amb tants problemes vinculats amb la qualitat de l’aire, amb l’erosio amb les infraestructures de sanejament…); també amb les desigualtats i les noves pobreses. Aquests són reptes que tenim per la ciutat; reptes que criden a respostes aliniades, construïdes des del respecte a la diversitat.

Hi ha projecte, hi ha projecte d’esquerres. El vam practicar de fet del 2015 a 2018 i en part va continuar allargant-se el 2018. Recuperem-lo, ampliem-lo, millorem-lo.

El ple d’avui corregeix l’agenda política del Partit Popular en temes molt sensibles, però no bloqueja la ciutat. La capacitat i la feina de la comissió per a la modernització de l’ajuntament continua i continua forta. i tindrà segur la complicitat dels partits de l’oposició i les ganes d’arribar a acords per millorar les condicions de vida dels ciutadans també hi són i hi seran.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en , , , , , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent