Mandat 1-O: Edificar la República Catalana Independent

2.044.038 VOTANTS, EL 90% A FAVOR DEL REFERÈNDUM D'AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA ( 1r octubre 2017 ). Objectius: Completar la DUI, assegurar la Llengua, institucionalitzar la República i el territori.

27 de juny de 2019
0 comentaris

Protestar ens porta de zero a zero. L’11S i ara mateix ens cal edificar les primeres institucions de la incipient República Catalana Independent

Condicions necessàries per les quatre estratègies apuntades per Partal. (Resposta i 2)
  

“quatre maneres de tornar a fer-ho” per a la necessària UNITAT ESTRATÈGICA de tot el Moviment per a la Independència.

“si és així, si la intenció és aquesta, ja cal que anem per feina, que pactem com fer-ho, que establim un full de ruta assumible per totes les organitzacions independentistes, partits polítics inclosos, i practicable pel parlament i pel govern.

“en el mentrestant, els ciutadans de peu i les organitzacions civils crec que tenim la responsabilitat de començar a imaginar opcions i d’estendre obertament la necessitat de concretar aquest ‘ho tornarem a fer’. I, assumint aquesta responsabilitat, personalment se me n’acudeixen quatre, d’aquestes opcions que considere factibles, tot i que, evidentment, podrien ser moltes més. Les explique per ajudar al debat.

——————–

1.-Eleccions plebiscitàries. És cert que seria ‘tornar a fer’ una cosa que no va acabar de funcionar però també és cert que la barrera del 50% ara és molt més a l’abast que al 2014. Caldria guanyar unes eleccions amb majoria absoluta de vots també i recuperar la declaració del 27 d’octubre. Però amb la incògnita de saber com el govern faria allò que no va fer aleshores. I comptant, evidentment, que en aquesta ocasió no hi hauria unitat i que serien tres o quatre els partits o forces independentistes que hi competirien.”

Resposta 1: Les eleccions hi seran, més aviat o més tard. Seran les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Les convocarà el President Quim Torra. La pregunta del milió és la de sempre i la que sembla que seriosament no contestem mai amb la força i claredat que hauríem de contestar: Volem de veritat o no volem assolir la Independència? Si la resposta és “Sí” és imprescindible que ens presentem units amb un sol objectiu, un sol candidat i una sola estratègia, sense enganys ni sense trampes entre nosaltres. Tots els partits que es presentin amb l’objectiu de la Independència junts. Si això no és possible caldrà la Via Bàltica: que l’ANC o algú com l’ANC facin el que va fer l’Assemblea Nacional dels Països Bàltics deprés de la Gran Cadena, i es presenti en bloc de tots els catalans independentistes amb un sol objectiu, un sol candidat i una sola estratègia. Fins que no siguem capaços de fer això potser tampoc serem capaços d’implementar la República Catalana Independent amb tot el poder propi d’un estat lliure.

S’ha d’anar a guanyar, més del 50%, i per això cal presentar-nos tots junts pel “Sí” a implementar el mandat del 1r d’octubre, tots junts sense fisures

S’ha de recuperar la Declaració d’Independència del 27 d’octubre, perquè era obligada i seriosa, una DUI no es fa enredant el Poble, això no cola ni cap al cap de ningú, perquè es va guanyar a Kossovo on es va demostrat que no era contrària a la Legalitat Internacional, perquè ja està començada i perquè s’ha d’acabar.

-Com farà el govern el que no va fer aleshores?
-Preparant-nos i preparant la DUI en tota la seva plenitud, si ho van fer els kossovars també ho podem fer els catalans. Per això en això hi hem de ser tots sota la direcció d’un sol equip amb un sol capdavanter.

—————————

“2-. ‘Tornar a fer’ el Primer d’Octubre. És una hipòtesi que pot estranyar d’entrada però que té una gran potència política. Respondre al final de la repressió pel Primer d’Octubre tornant al punt d’inici és demolidor per a l’estat, car demostra que el seu esforç ha estat debades. D’incògnites, en aquesta via, també n’hi ha moltes, però la principal seria saber si es podrien tornar a mobilitzar els dos milions de persones. Jo crec que sí, però és evident que és un risc. Per a Pedro Sánchez seria una perspectiva horrible, segurament la pitjor de totes.”

Resposta 2: El Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya “Vinculant” ja el vam fer el 1r d’octubre, no el repetirem. Podem fer un nou Referèndum per validar el Procés Constituent aprovant la Nova Constitució Catalana. Per altra banda Espanya mai acceptarà pactar cap Referèndum, així doncs no hi perdem més el temps.

———————————-

3.-Fer un procés de proclamació de la República que no es base en l’acció política de la Generalitat, sinó en el control efectiu del territori per diverses organitzacions i institucions. És a dir, ‘tornar a fer’ un Arenys de Munt, però ara no centrat a votar, sinó a assumir el poder efectiu. El fet que tots els partits independentistes es dediquen a pactar governs municipals contra partits independentistes ho dificulta, d’entrada. Però és veritat que aquesta possibilitat és aquella en què la pressió popular seria més efectiva i la incapacitat pràctica de l’estat espanyol per a frenar un moviment com aquest, més gran.”

Resposta 3: Sí! “Fer un procés de proclamació de la República que no es base en l’acció política de la Generalitat, sinó en assolir el control efectiu del territori per diverses organitzacions i institucions. És a dir, ‘tornar a fer’ un Arenys de Munt, però ara no centrat a votar, sinó a assumir el poder efectiu.”

-Sí, aquest és el procediment efectiu que haurà de ser preparat i fet des de fora del sistema espanyol, amb les proto-institucions de la nostra incipient república, fora de les urpes del Sistema espanyol que es considera amo i senyor de tot el que legítimament és dels catalans i que amb l’ajut de l’exèrcit, la policia, els jutges, la constitució i demés lleis espanyoles ens aixafa, espolia i humilia sense parar.

Aquest procés d’edificació de la República i de preparació de la DUI no és tasca dels Partits Polítics encastats al Poder autonòmic espanyol, ni dels seus quadres com a tals, sinó del voluntariat català, del Poble menut, lliure i patriota, sense càrrecs ni beneficis.

——————————–

“i 4. ‘Tornar a fer’ un Slesvig-Holstein. És a dir, aprofitar la via europea per a imposar canvis i forjar situacions impossibles de gestionar per a l’estat espanyol. Segurament, això reclamaria un canvi d’estratègia en què s’aprofitàs millor l’article 2 del Tractat de la Unió Europea, acusant Espanya de negar els drets dels catalans com a minoria nacional i remarcant que això és incompatible amb les normes europees, apuntant a l’aplicació de l’article 7. Tanmateix, en aquest camí caldria bastir una aliança molt estreta amb la resta del país i amb els occitans d’Aran, els bascs, gallecs, canaris i musulmans de Ceuta i, sobretot, Melilla, pel cap baix i això pot ser lent.”

Resposta 4: Aquest apartat, prou fonamental és complementari de tos els altres tres. L’hem de fer el poble i els polítics en cada ocasió oportuna. Crec que s’ha de fer en secret i oportunitat i crec que no hem de deixar de fer-ho ni un moment.

Hi ha un darrer aspecte afegit, el més fonamental de tots: Cercar i trabar les relacions i aliances internacionals oportunes, de valors, econòmiques i geoestratègiques, i assegurar-les.

———————————

“És evident, finalment, que qualsevol d’aquestes possibilitats –tornar a fer unes plebiscitàries, un Primer d’Octubre, un Arenys de Munt o un Slesvig-Holstein– és compatible amb qualsevol combinació entre totes quatre. I evidentment cap no ha de ser la sola possibilitat i n’hi pot haver més que a mi no se m’ocurreixen. Però si no comencem a parlar clarament de quin full de ruta volem establir no estarem preparats per a executar-lo. I si no executem res a curt termini, les dignes paraules dels presoners es limitaran a ser expressions temporals de desigs inconcrets. I pense que tots devem convenir que ells no ho mereixen i que nosaltres, si més no molts de nosaltres, no ho volem. Comencem a parlar-ne, doncs?” (Vicent Partal, editorial de Vilaweb)

Resposta 5: reunim-nos i parlem-ne ! Aquest sí que és un veritable momentum, el de persistir, caminar i actuar en el camí que el 1r d’octubre responsable i convençut ens hem autoimposat!
El nord de la nostra Nació ja està marcat, a partir d’ara: ni un pas enrere!

(Salvador Molins i Escudé, Consell Local de la República, del BIC, Berga, Catalunya. Conseller de Catalunya Acció, membre de l’UPDIC, soci de l’ANC, soci de l’ÒMNIUM, soci lector de Vilaweb. membre del CDR*bic. També membre del Consell Local de la República de Berga, en el Programa Pilot de l’ANC de Consells Locals de la República. Inscrit també al Consell per la república a l’Exili a Waterloo. Antic membre de Som 10 milions i de l’assemblea Nacional dels Països Catalans)

https://www.vilaweb.cat/noticies/que-tornarem-a-fer-quatre-idees-editorial-vicent-partal/

 

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!