Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

14 de juny de 2007
Sense categoria
0 comentaris

Darrer programa de la temporada de “Lletres Ebrenques”

"Lletres ebrenques" s’emetrà per darrer cop aquesta temporada demà divendres, 15 de juny. Els convidats seran Cinta Arasa (presidenta de l’Associació de joves escriptors en llengua catalana i organitzadora de l’acte d’homenatge a Bladé i Cid i Mulet del dia 17 de juny a l’Ateneu barcelonès) i Magí Sunyé (escriptor tarragoní, professor del Departament de Filologia Catalana de la URV, i ponent del curs de la UETE "Literatura ebrenca de l’exili").

El balanç de les emissions del programa ha estat francament positiu. Hem de destacar per damunt els programes commemoratius dels centenaris de Bladé i Cid i Mulet el dia mateix de l’efemèride (2 de març i 2 d’abril, respectivament). Hem homenatjat literàriament nombroses viles del territori: Amposta (9 de març), Jesús (16 de març), Flix (23 de març), Rossell (30 de març), Xerta (13 d’abril), La Ràpita (20 d’abril), Campredó (27 d’abril), el Perelló (4 de maig), Alcanar (11 de maig), Benassal (18 de maig), Móra d’Ebre (1 de juny) i Alcalà de Xivert (8 de juny). Hem comptat amb la presència de grans autors de casa nostra: Andreu Carranza, Esteban Martin, Francesca Aliern, Jesús M. Tibau, Tomàs Camacho, Albert Guiu, Eva Castellanos, Hassan Azouid; el lingüista, Miquel Àngel Pradilla; els periodistes Gustau Moreno, Lluís Rajadell i Oriol Gracià; els polítics, Ricard Forés i Dolors Queralt; l’editor Àlex Ferrer; el professor Joan Vicent Sanz; l’artista Emili Bonet; el llibreter Octavi Serret.

Personalment, a part dels programes dels centenaris, voldria destacar-ne tres de molt especials: Primer, el dedicat al meu poble, Campredó, que vaig comptar amb l’ajut d’Oriol Gracià, jove campredonenc redactor de la revista Descobrir Catalunya. En segon lloc, el dedicat a la comarca del Matarranya, que comptàrem amb la col·laboració de l’escriptor de Val-de-roures Lluís Rajadell i el llibreter Octavi Serret, en el qual férem una defensa aferrissada de l’aprovació de la Llei de llengües d’Aragó. Finalment, l’homenatge sentit a Joaquim Garcia Girona, un dels grans poetes valencians de la Renaixença, en el qual ´s’implicà el company Òscar Pérez, amb el qual hem bastit una bona amistat i col·laboració.

Agrair, sens dubte, l’amabilitat del director d’Antena Caro, Francesc Tafalla, en donar-nos les facilitats necessàries per a la realització del programa. Recuperar noms com Joan Prades i Cid o Joaquim Garcia Girona, i enlairar els grans escriptors ebrencs actuals (Carranza, Aliern, Tibau, Guiu) ha estat una tasca molt encoratjadora.

Endavant les atxes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!