El bloc d'Ernest Benach

La força de la unitat. L'esperit de la renovació.

28 de juliol de 2009
Sense categoria
0 comentaris

Lectures recomanades

S’acosten les vacances i amb elles la promesa d’una mica de temps per seure a la fresca a llegir per llegir. Vull dir, llegir només per plaer. Afortunadament, tenim una producció literària extensa, variada i de qualitat. I a més de la literatura pròpia, gaudim de traduccions molt bones. Tenim, doncs, per triar i remenar.

En el terreny de les traduccions, per exemple, Viena Edicions edita una col·lecció molt interessant, El Cercle de Viena, que recupera clàssics del segle XX i que no havíem tingut ocasió de llegir en català. Acabo de llegir un dels títols de la col·lecció: “Winesburg, Ohio” de Sherwood Anderson. Un llibre curiós que recull retalls de vides ordinàries, en un poble aparentment avorrit i que amaga històries extraordinàries. Pots viatjar en el temps i en l’espai, canviar de segle i de continent, que t’adones que, en el fons, els sentiments i els desitjos de la gent no són tan diferents: l’anhel de prosperar, la por a ser rebutjat pel clan, l’estima pels paisatges d’infantesa o el desig de trobar la felicitat en l’amor. És això el que els fa clàssics.

Una altra iniciativa lloable d’una editorial catalana: Edicions 62 llença una col·lecció amb lletra gran per a gent gran. I de grans escriptors, afegiria jo: Isabel Clara-Simó, Martí Gironell. Mercè Rodoreda… Una bona excusa per a rellegir-los o per regalar-los.

Aquest estiu, a més a més, acabaré “El factor humà” de John Carlin sobre la capacitat de Mandela per renéixer i transformar la realitat de l’apartheid a Sud-Àfrica; participaré del que han qualificat com el fenomen editorial internacional de la dècada llegint la trilogia “Millennium” de Stieg Larsson i homenatjaré Baltasar Porcel dedicant hores a “Cada castell i totes les ombres”, Premi Sant Joan de Novel·la del 2008. Per completar la meva biblioteca de vacances, alguns títols més relacionats amb la feina: “Tribus” de Seth Goldin sobre la redefinició del concepte de lideratge individual cap al de lideratge compartit i un selecció de discursos de personatges de la talla de George Washington, Winston Churchill, Marie Curie, Martin Luther King, John F. Kennedy o Nelson Mandela, titulat “Palabras que cambiaron el mundo”. Bona lectura!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!