Cartes de Marènia/Ibèria

Joanjo Aguar Matoses. De Sueca, País Valencià, Marènia/Ibèria.

L’Escàndol LexNet i el Ministeri de Justícia espanyol (30-7-2017)

 

L’Escàndol LexNet i el Ministeri de Justícia espanyol.

____

Per tots aquells que estem pendents de causes judicials…. Greus errors en la xarxa de Justícia espanyola: LexNet.

Sueca, País Valencià, Marènia. Diumenge 30 de juliol del 2017. Joanjo Aguar Matoses.

____

http://www.vilaweb.cat/noticies/lescandol-lexnet-posa-el-ministre-de-justicia-espanyol-en-la-picota/?f=rel

____

L’escàndol LexNet posa el ministre de justícia espanyol a la picota. La base de dades judicial ho deixa tot al descobert i encén les alarmes sobre la manca de separació de poders. (Vilaweb. Redacció. Dissabte 29-7-2017. 03:14 hores).

La xarxa LexNet, a través de la qual es fan les comunicacions judicials a l’estat espanyol, va ser tancada ahir a la nit, de sobte i només amb un avís de vint minuts d’antelació. El ministeri de justícia ha anunciat que romandria tancada com a mínim fins dilluns i ha convocat una reunió d’urgència per a fer front a un dels escàndols més grans dels darrers anys. Diversos col·lectius jurídics ja demanen la dimissió del ministre espanyol de Justícia, Rafael Català, pel que ha passat.

LexNet és el sistema telemàtic del Ministeri de Justícia espanyol, que es fa servir per a intercanviar informació de casos judicials entre jutges, advocats i procuradors. Dijous es va conèixer un gravíssim error informàtic que deixava al descobert totes les dades dels milers de casos oberts en els tribunals, fins i tot els més sensibles i secrets.

L’error era tan simple com canviar una part de l’adreça d’internet. Quan hom accedeix a LexNet es crea una adreça d’internet en la qual consta una identificació personal. El que es va descobrir dijous és que qualsevol usuari, només canviant el seu identificador personal pel de qualsevol altre advocat, procurador o jutge podia tenir accés a la carpeta personal d’aquest i, per tant, als documents de qualsevol judici en el qual participés. L’error deixava a la vista de tothom milions de dades que haurien de tenir la màxima protecció, segons la llei de protecció de dades, ja que aconseguir els identificadors dels altres advocats era molt senzill. El Consejo General del Poder Judicial es va reunir ahir urgentment per a començar una investigació sobre el tema.

Dijous, el degà del Col·legi d’Advocats de Cartagena, José Muelas, va fer esclatar la crisi amb una piulada, després d’haver intentat sense èxit que algú del ministeri respongués la seva demanda d’informació.

 

Posible fallo crítico de seguridad en LexNet. Hemos avisado a @lexnetjusticia pero no dan señales de vida. @RafaCatalaPolo @justiciagob

– José Muelas (@josemuelas) 27 de juliol de 2017

 

Després de la publicació de la piulada, el ministeri va reaccionar i va explicar que havia solucionat el problema en una hora. Tanmateix, ahir a la nit es va tancar completament l’accés al servidor.

L’advocat Fabián Valero ha explicat en una sèrie de piulets que el tancament del servidor per a solucionar defectes i fer actualitzacions del sistema havia estat precipitat perquè normalment els operadors judicials en rebien l’avís amb antel·lació i es feia en horari no laboral.

 

¿Hackeo? ¿Fuga de datos? ¿Graves vulnerabilidades descubiertas? La situación ha pasado de alarmante, a crítica

– FabianValeroABG (@FabianValeroABG) July 28, 2017

 

La separació de poders, burlada.

El descobriment d’aquesta errada monumental ha posat de relleu, però, un altra qüestió encara més inquietant. Contra qualsevol lògica, el servidor informàtic de LexNet està en mans del ministeri de Justícia, cosa que viola de manera clara el principi de separació de poders. D’aquesta manera, totes les dades dels processos judicials estan a l’abast del govern en temps real. Aquesta situació ha estat denunciada davant de la Unió Europea per alguns col·lectius, però ha estat l’escàndol de l’errada informàtica que ha multiplicat la preocupació. Si era tan senzill llegir, modificar o esborrar qualsevol expedient judicial, hom es podria preguntar si això ho sabia el govern espanyol i des de quan passava.

El senador d’En Comú Podem Joan Comorera ja va denunciar aquesta greu irregularitat, reclamant que les dades fossin allotjades en un servidor del poder judicial i no del poder executiu.

Ahir el PSOE i més partits també van reaccionar. Els socialistes van formular una bateria de preguntes parlamentàries. Volien saber des de quan hi havia aquest error i si el govern n’estava al corrent.

Diverses comunitats autònomes, entre les quals hi ha Catalunya, tenen el seu sistema propi, e-Justícia. Aquest, però, sempre ha de funcionar coordinat amb LexNet. Al País Valencià i a les Illes han coexistit sistemes diversos però des de l’any passat s’hi ha fet una implantació massiva de LexNet. Això ha causat moltes queixes i problemes de funcionament.

____

http://www.vilaweb.cat/noticies/lescandol-lexnet-posa-el-ministre-de-justicia-espanyol-en-la-picota/?f=rel

____

ETIQUETES:

 

Escàndol, escándalo, 2017, juliol, julio, LexNet, Justícia, Justicia, espanyola, española, spanish, Espanya, espanya, “País Valencià”, Catalunya, Cataluña, Catalonia, Illes, “Ses Illes”, Balears, Pitiüses, Euskadi, “Euskal Herria”, “País Basc”, “País Vasco”, “Basque Country”, separació, poders, democràcia, democracia, democracy, democrazy, DemoCrazy, DemonCrazy, antidemocràcia, antidemocracia, antidemocracy, judici, juicio, advocat, abogado, lletrat, letrado, jutge, juez, judicial, xarxa, informàtica, informática, informàtic, informàtico, informació, información, seguretat, seguridad, ciberseguretat, ciberseguridad, cybersecurity, red, net, Ministeri, Ministerio, chapuza, nyap, cacauada, bunyol, empastre, potineria, “clavada de gamba”, “clavar la gamba”, fudge, botched, hack, hacker, pirata, pirateig, pirateo,

____

 

____

 

____

Diuen que Trump prohibeix els transsexuals (a les Forces Armades) 26-7-2017

Diuen que Trump prohibeix els transsexuals (a les Forces Armades).

 

__

Diuen que Trump prohibeix els transsexuals a les Forces Armades.

Jo, en canvi, crec que a les Forces Armades haurien d’estar prohibits els transsexuals, els bisexuals, els homosexuals i sobretot els heterosexuals, sense excepció d’ideologia, llengua, religió, nacionalitat, color de pell o sentit de l’humor.

Aleshores hi tindríem el millor exèrcit del món. Un exèrcit sense soldats, sense armes i sense munició, que ens deixaria a tothom viure en pau i tranquil·litat. AMÉN.

P.D.: Malauradament, a l’exèrcit s’hi permet el pas a tota mena de gentola, sobretot a mascles alfa heterosexuals carregats de testosterona, que no hi troben cap altra manera de sadollar les seues ànsies de supremacia que a través del combat, la violència, el sadisme, la tortura i l’assassinat.

Sueca, País Valencià, Marènia. Dimecres 26 de juliol del 2017.
Joanjo Aguar Matoses (Heterosexual Antimilitar. O siga, Mascle Omega Antialfa).

____

Trump prohibeix els transsexuals a les Forces Armades.

La decisió del president nord-americà arriba després que hagi consultat els seus “generals i experts militars”.

Agències – Washington. Actualitzada el 26/07/2017. 16:56 hores.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat aquest dimecres la seva decisió de prohibir que els transsexuals treballin a les Forces Armades del país. Tal com ha especificat ell mateix a través del seu compte de Twitter, ha comunicat la nova mesura després d’haver consultat els seus generals i experts militars.

After consultation with my Generals and military experts, please be advised that the United States Government will not accept or allow……
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 26 de juliol de 2017

….Transgender individuals to serve in any capacity in the U.S. Military. Our military must be focused on decisive and overwhelming…..
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 26 de juliol de 2017

….victory and cannot be burdened with the tremendous medical costs and disruption that transgender in the military would entail. Thank you
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 26 de juliol de 2017

El president nord-americà ha especificat que el seu govern “no acceptarà ni permetrà” que persones transsexuals “serveixin” a les Forces Armades. Tot i així, Trump s’havia mostrat favorable a la comunitat LGTB [Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals] durant la campanya electoral del 2016 i havia promès la continuïtat d’una ordre executiva d’Obama que prohibia a les empreses que tinguessin contractes amb el govern federal discriminar els seus treballadors LGTB.

Sense aplicació.

El Pentàgon havia aixecat la prohibició que els transsexuals poguessin entrar a l’exèrcit sota la presidència de Barack Obama. Va ser el juny del 2016 quan el secretari de Defensa d’aquell moment, Ashton Carter, va anunciar que l’exèrcit quedava obert als transsexuals “amb efecte immediat”. Tot i així, la mesura havia de començar a fer-se efectiva l’1 de juny del 2017.

El passat 30 de juny [del 2017], però, el govern nord-americà ja va comunicar que aplaçaria la mesura sis mesos, fins a l’1 de gener del 2018. L’objectiu era revisar els plans d’adhesió dels transsexuals a les Forces Armades, així com el seu possible “impacte” en la “preparació i poder letal” de l’exèrcit.

____

http://www.ara.cat/internacional/Trump-prohibeix-transsexuals-Forces-Armades_0_1839416182.html

____
____

ETIQUETES:

exèrcit, ejército, army, armada, arma, armes, armas, weapon, weapons, arm, assassí, asesino, assassin, murder, murderer, Donald, Trump, “Donald Trump”, president, president, USA, EEUU, “Estats Units”, “Estados Unidos”, guerra, war, pau, peace, love, hate, amor, odi, odio, violència, violencia, batalla, mort, muerte, death, dead, corps, corpse, militar, militarisme, militarismo, militarism, antimilitar, antimilitarista, antimilitarisme, antimilitarismo, antimilitarism,

prohibit, prohibido, forbidden, prohibited, alt, alto, halt, stop, transgender, transsexual, bisexual, homosexual, heterosexual, ideologia, llengua, religió, nacionalitat, raça, raza, race, breed, color, pell, sentit, humor,

mascle, alfa, omega, beta, antialfa, antimilitar, “Mascle Alfa”, “Mascle Omega”, “Mascle Beta”, “Mascle Alfa i Mascle Omega”, “Mascle Omega Antialfa”, “Mascle Alfa Antiomega”,

nega, orígens, identitat, autonegació, identitària, identitari, renegar, renegat, renegado, ensenya, bandera, llengua, amic, company, col·laborador, militant,

Govern, català, Gobierno, español, espanyol, esPPaÑÑol, Espanya, España, esPPaÑÑa, esKKaÑÑa, esKKaÑÑÑa, escanya, ofega, asfixia, Catalunya, Cataluña, Catalonia, catalans, catalana, catalanes,

Europa, Europe, european, auditoria, auditoría, supervisió, supervisión, control, férreo, comptes, cuentas, dinero, públic, público, Independència, independencia, independentista, llibertat, libertad, freedom, free, nació, nación, nation, nacionalisme, nacionalismo, nationalism, espanyolista, españolista, esKKaÑÑolista, esKKaÑÑol, esKKaÑÑador, escanyador, estrangulador, throttle, estrangular, strangle, asfixiar, asfixiant, totalitarisme, totalitarismo, puta, “Puta Espanya”, “Puta España”, censura, “Tribunal Constricticional”,

Franco, Hitler, llengua, murs, parets, vigilancia, “anti-establishment”, “anti-fascist”, “Joanjo Aguar Matoses”, “Joanjo Aguar”, Joanjo, Aguar, Matoses, “País Valencià”, “Països Catalans”, 2017, antifascista, antifeixista, antisistema, antisystem, dictadura, dictatorship, establishment, anti-establishment, fascism, fascismo, fascist, fascista, feixisme, feixista, fought, lluitaven, luchaban, lluita, lucha, fight, struggle, Marènia, nazi, nazis, Nazism, nazisme, nazismo, País, Països, Paises, “Paises Catalanes”, Sueca,

sistema, system, temps, tiempo, tiempos, època, época, age, time, day, days, totalitarianism, totalitarisme, totalitarismo, valencià, València, Castella, castellanisme, castellanismo, “Llión ye Nación”, “León es Nación”, “País Llionés”, Llionés, Llión, León, Lleó, “No Castella”, Valladolid, fachadolid, Zamora, fachamora, “Valladolid Fachadolid”, “Zamora Fachamora”, mesetari, mesetario, mesetària, mesetaria, Meseta, Central, centralista, centralismo, Madrid, Madriz, Estat, Estado, opressor, opresor, opressió, opresión, opressiu, opresivo,

__
__

valencià, València, Valencia, valenciano, valencian, Castella, Castilla, Castile, Castilian, castellà, castellano, castellanisme, castellanismo, català, catalán, catala, catalan, Catalunya, Cataluña, Catalonia, Catalogne, Catalogna, Katalonien, Katalan, Katalanisch, catalano, catalani, “Llión ye Nación”, “León es Nación”, “País Llionés”, Llionés, Llión, León, Leo, Leo, Lleó, Lleo, Lyon, Lion, Lió, Lio, Lío, Lión, “No Castella”,

Valladolid, Fachadolid, Zamora, Fachamora, “Valladolid Fachadolid”, “Zamora Fachamora”, mesetari, mesetario, mesetària, mesetaria, Meseta, Central, “Meseta Central”,

centralista, centralismo, Madrid, Madriz, Madrit, Matrit, Matriz, Matrix, MatriXXX, Espanya, España, Spain, Spagna, Espagne, Spanien, perifèria, periferia, periphery, périphérie, periferiche, periferici, peripherie, Stadtrand, Randgebiet, Rand, Unkreis, Umfang, perifèric, periférico, perifèrica, periférica, periferic, periferico, periferica, margini, marginal, marge, margen,

 

Spanish, espanyol, español, espanyola, española, Espagnol, Espagnola, Espagnole, spagnolo, spagnola, Spanisch, Spanier, hispaniola, Hispania, Hispanic, Hispano, Hispà, Ispania, Ispanic, Ispania, Ispañistán, Ispañistan, Ispanyistà, Ispanyistan, Ispanistam, Hispañistán, Hispañistan, Hispanyistà, Hispanyistan, Hispanistam, Hispanista, Hispanist, Hispanisme, Hispanismo, Hispanism, espanyolisme, españolismo, spanishm, Spanishness,

 

repressió, represión, repressio, represion, repressio, suppresion, répression, repressione, Abwehr, Bekämpfung, Unterdrückung, Niederhaltung, Niederschlagung, Niederwerfung, Dämpfung, Verdrängung, Maßregelung, Zähmung,

asfíxia, asfixia, suffocation, asphyxia, asphyxiation, drowning, choke, asfissia, étouffement, ersticken, Erstickung,

 

hebreu, hebreo, Hebrew, Hébreu, ebraico, ebreo, Hebräisch, Hebräer, Jewish, Jew, Jude, Schacherer, Wucherer, Yiddish, jueu, judío, judio, jueus, judíos, judios,

 

ספרד

,

קטלוניה

,

ולנסיה

,

ארצות הברית

,

__
__

____

____

____

____

____

Publicat dins de General i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Deixa un comentari

RESULTAT DEL PARTIT CATALUNYA-ESPANYA: 1-O. COMPTES CATALANS. (23-7-2017)

RESULTAT DEL PARTIT CATALUNYA-ESPANYA: 1-O. COMPTES CATALANS.

El ‘democràtic’ govern esPPaÑÑol pretén ‘alliberar’ els ciutadans catalans de la ‘dictadura’ independentista, amb fermesa i suavitat: “HASTA EL CAGAR OS VAMOS A AUDITAR!!”

Però, en la tardor….. RESULTAT DEL PARTIT CATALUNYA-ESPANYA: 1-O.

(Sueca, País Valencià, Marènia. Diumenge 23-7-2017. Joanjo Aguar Matoses).

COMPTES CATALANS.

BARCELONA: De “la Ciutat Comtal” a “la Ciutat Comptal”…. (A partir del 1-O, “la Ciutat, com cal”, conta’l a tal i qual).

__

El Gobierno [español] comenzará a supervisar las cuentas catalanas para evitar que se sufrague el 1-O. La medida contempla pedir responsabilidades contables e incluso penales a los funcionarios encargados de certificar los gastos si se detectan falsedades. (Diario ‘Noticias de Gipuzkoa’. EUROPA PRESS – Sábado, 22 de Julio de 2017 – Actualizado a las 16:55h.)

[FOTOGRAFÍA: Los consellers con [el presidente catalán] Puigdemont al frente, ayer por la tarde durante el acto en el Teatre Nacional de Catalunya con varias urnas ante ellos.]

El Boletín Oficial del Estado recoge este sábado la medida aprobada por la Comisión Delegada para Asuntos Económicos para supervisar las cuentas de la comunidad autónoma de Cataluña, con el fin de asegurarse de que no se utilizan fondos públicos para sufragar los gastos de organización del referéndum de independencia que la Generalitat pretende celebrar el próximo 1 de octubre.

__

http://www.noticiasdegipuzkoa.com/2017/07/22/politica/estado/el-gobierno-comenzara-a-supervisar-las-cuentas-catalanas-para-evitar-que-se-sufrague-el-1-o-

__

MADRID. La medida, cuya entrada en vigor es “inmediata”, según se recoge en el documento publicado, establece que el interventor general de la Comunidad Autónoma de Cataluña deberá remitir todos los miércoles el certificado final al Ministerio de Hacienda y Función Pública, empezando el próximo miércoles, 26 de julio.

La decisión gubernamental fue anunciada este viernes por el portavoz del Gobierno, Iñigo Méndez de Vigo, quien ha explicado que se trata de una propuesta del Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas para “impedir que la Generalitat pueda tramitar expedientes de gasto destinados a financiar el referéndum ilegal del 1 de octubre”, algo que ya fue rechazado por el tribunal Constitucional al anular las partidas del presupuesto catalán destinadas al referéndum.

Según Méndez de Vigo, el control de las cuentas autonómicas se justifica en que, pese a la prohibición de destinar dinero público a la organización del referéndum, los responsables del gobierno autonómico han anunciado su voluntad de seguir adelante con su celebración.

“Si un Gobierno quiere utilizar el dinero para otras cosas que, además, son ilegales, tendrán que ser ellos los que lo sufraguen, porque no lo sufragarán con el dinero de todos los catalanes”, ha subrayado.

Además, ha hecho hincapié en que existe “derecho” a “saber que nadie utiliza ese dinero de todos para algo que es solamente la pretensión de unos pocos” y en que se trata de una medida “preventiva” en favor de la “seguridad y bienestar” de los catalanes “para garantizar que el dinero va donde los catalanes quieren que vaya, que es a prestar los servicios públicos esenciales y no un referéndum ilegal”.

Aún así, fuentes de Hacienda han explicado a Europa Press que el objeto de la medida no pretende en ningún caso la suspensión de las transferencias del FLA [Fondo de Liquidez Autonómica] a Cataluña -cuyas condiciones seguirán siendo las mismas- sino que hace hincapié en la necesidad de que los funcionarios y trabajadores de la Generalitat de Catalunya informen de cada una de las facturas y gastos aprobados por el gobierno autonómico.

Según el documento publicado este sábado en el BOE [Boletín Oficial del Estado], se trata de un mecanismo que ya está previsto en la normativa del FLA y que contempla la posibilidad de reclamar a las comunidades autónomas “la remisión adicional de determinada información” por razón de “cuantía, evolución, naturaleza económica o finalidad”, algo que Hacienda  considera necesario “a la vista de las nuevas circunstancias” en la región.

INFORME SEMANAL Y RESPONSABILIDADES EN CASO DE FALSEDAD.

Así, la nueva medida impone la obligación de remitir, en lugar del informe mensual que se reclamaba hasta ahora, un informe de manera semanal al Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas, por lo menos hasta que “desaparezca la situación de riesgo para el interés general” de los catalanes.

El mecanismo puesto en marcha implica que los interventores de las respectivas consejerías y las entidades sometidas a función interventora, así como los responsables económico financieros de las entidades en las que no existan intervenciones delegadas, el director general de Presupuestos y el director general de Política Financiera, Seguros y Tesoro de la Generalitat deberán elaborar un informe detallado de todos los pagos realizados que deberán enviar al interventor general de la comunidad autónoma.

“Cada uno de los citados responsables certificarán, en los modelos y con las particularidades que, de acuerdo con las competencias de cada uno de ellos, determine el Ministerio de Hacienda y Función Pública, que no se han iniciado o tramitado modificaciones presupuestarias ni expedientes de gastos o pagos, presupuestarios o extrapresupuestarios, en sus respectivos ámbitos de competencia, que puedan estar destinados a la realización de las actividades vinculadas con la convocatoria del referéndum”, señala el BOE.

Con todos estos datos, el interventor general remitirá todos los miércoles el certificado final al ministerio con los certificados individuales en el anexo. Además, desde Hacienda explican que la falsedad en las facturas o pagos acreditados en dichos informes podría suponer la exigencia administrativa de responsabilidad “contable y/o penal” a los funcionarios encargados de certificarlos, como responsables por el uso de recursos públicos para “financiar  actividades relacionadas con la celebración de procedimientos  relativos a consultas o referéndums ilegales”, independientemente de si estos fondos proceden o no del FLA.

Además, Hacienda reclamará una certificación similar para el periodo comprendido entre el 1 de enero y el 16 de julio de 2017, que será remitido el 9 de agosto de 2017.

____
____

ETIQUETES:

Govern, català, Gobierno, español, espanyol, esPPaÑÑol, Espanya, España, esPPaÑÑa, esKKaÑÑa, esKKaÑÑÑa, escanya, ofega, asfixia, Catalunya, Cataluña, Catalonia, catalans, catalana, catalanes, PP, Partit Popular, Partido Popular, People Party, Europa, Europe, european, auditoria, auditoría, supervisió, supervisión, control, férreo, comptes, cuentas, dinero, públic, público, Independència, independencia, independentista, llibertat, libertad, freedom, free, nació, nación, nation, nacionalisme, nacionalismo, nationalism, espanyolista, españolista, esKKaÑÑolista, esKKaÑÑol, esKKaÑÑador, escanyador, estrangulador, throttle, estrangular, strangle, asfixiar, asfixiant, totalitarisme, totalitarismo, puta, “Puta Espanya”, “Puta España”, censura, tribunal, Constitucional, Constricticional, “Tribunal Constitucional”,  “Tribunal Constricticional”,  escolten, escoltar, guaitar, sotjar,

Franco, Hitler, llengua, murs, parets, vigilancia, “anti-establishment”, “anti-fascist”, “Joanjo Aguar Matoses”, “Joanjo Aguar”, Joanjo, Aguar, Matoses, “País Valencià”, “Països Catalans”, 2017, antifascista, antifeixista, antisistema, antisystem, dictadura, dictatorship, establishment, fascism, fascismo, fascist, fascista, feixisme, feixista, fought, lluitaven, luchaban, lluita, lucha, fight, struggle, Marènia, nazi, nazis, Nazism, nazisme, nazismo, País, Països, Paises, “Paises Catalanes”, Sueca, sistema, system, temps, tiempos, totalitarianism, totalitarisme, totalitarismo, valencià, València, Castella, castellanisme, castellanismo, “Llión ye Nación”, “León es Nación”, “País Llionés”, Llionés, Llión, León, Lleó, “No Castella”, Valladolid, fachadolid, Zamora, fachamora, “Valladolid Fachadolid”, “Zamora Fachamora”, mesetari, mesetario, mesetària, mesetaria, Meseta, Central, centralista, centralismo, Madrid, Madriz, Estat, Estado, opressor, opresor, opressió, opresión, opressiu, opresivo,

__
__

valencià, València, Valencia, valenciano, valencian, Castella, Castilla, Castile, Castilian, castellà, castellano, castellanisme, castellanismo, català, catalán, catala, catalan, Catalunya, Cataluña, Catalonia, Catalogne, Catalogna, Katalonien, Katalan, Katalanisch, catalano, catalani, “Llión ye Nación”, “León es Nación”, “País Llionés”, Llionés, Llión, León, Leo, Leo, Lleó, Lleo, Lyon, Lion, Lió, Lio, Lío, Lión, “No Castella”,

Valladolid, Fachadolid, Zamora, Fachamora, “Valladolid Fachadolid”, “Zamora Fachamora”, mesetari, mesetario, mesetària, mesetaria, Meseta, Central, “Meseta Central”,

centralista, centralismo, Madrid, Madriz, Madrit, Matrit, Matriz, Matrix, MatriXXX, Espanya, España, Spain, Spagna, Espagne, Spanien, perifèria, periferia, periphery, périphérie, periferiche, periferici, peripherie, Stadtrand, Randgebiet, Rand, Unkreis, Umfang, perifèric, periférico, perifèrica, periférica, periferic, periferico, periferica, margini, marginal, marge, margen,

 

Spanish, espanyol, español, espanyola, española, Espagnol, Espagnola, Espagnole, spagnolo, spagnola, Spanisch, Spanier, hispaniola, Hispania, Hispanic, Hispano, Hispà, Ispania, Ispanic, Ispania, Ispañistán, Ispañistan, Ispanyistà, Ispanyistan, Ispanistam, Hispañistán, Hispañistan, Hispanyistà, Hispanyistan, Hispanistam, Hispanista, Hispanist, Hispanisme, Hispanismo, Hispanism, espanyolisme, españolismo, spanishm, Spanishness,

 

repressió, represión, repressio, represion, repressio, suppresion, répression, repressione, Abwehr, Bekämpfung, Unterdrückung, Niederhaltung, Niederschlagung, Niederwerfung, Dämpfung, Verdrängung, Maßregelung, Zähmung,

asfíxia, asfixia, suffocation, asphyxia, asphyxiation, drowning, choke, asfissia, étouffement, ersticken, Erstickung,

 

hebreu, hebreo, Hebrew, Hébreu, ebraico, ebreo, Hebräisch, Hebräer, Jewish, Jew, Jude, Schacherer, Wucherer, Yiddish, jueu, judío, judio, jueus, judíos, judios,

 

ספרד

,

קטלוניה

,

ולנסיה

,

ארצות הברית

,

__
__

____
____

 


____

 


____

 


____

 


____

____

Publicat dins de General i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Deixa un comentari

Qui nega els orígens, nega la identitat. Gràcies, Cèsar Navarro i Soler, mestre moixiganguer (23-7-2017).

Qui nega els orígens, nega la identitat. Gràcies, Cèsar Navarro i Soler, mestre moixiganguer.

Qui nega els orígens, nega la identitat. I, qui ens nega la identitat, ens impedeix ser nosaltres mateixos, malgrat que ens ho recomane un ‘suposat’ amic, col·laborador, company de lluita o militant del nostre propi partit o col·lectiu.

Cada vegada fa més pudor el ‘nacionalisme barat’ de molts valencians, que amaguen les seues pròpies ensenyes i ens obliguen a renegar a tothom del nom de “País Valencià”.

Moltes gràcies al mestre moixiganguer Cèsar Navarro i Soler, per ser fidel sempre a ell mateix i no defallir mai.

Podran sotmetre a molts, però no ens sotmetran a tots.

Sueca, País Valencià, Marènia. Diumenge 23-7-2017. Joanjo Aguar Matoses.

__

https://www.diarilaveu.com/veu/28597/dies-que-duraran-anys-per-cesar-navarro

Dies que duraran anys, per Cèsar Navarro. (Opinió. La Veu del País Valencià. Dimecres, 15 de juliol de 2015. 00:00 hores).

Guardem les banderes i anem. Mantra repetit apressadament, insistentment, agònicament. Psalm recitat per apaivagar la por, per dissipar fantasmes. I arranca l’atribolada cursa per amagar els símbols. Cultura. Història. Identitat. Cal amagar-ho tot per tal de passar desapercebuts en els carrers cèntrics atapeïts de gent.

Fills bords que cal amagar. Fills bords als quals escarnir, si s’escau, per gosar mostrar-se públicament, per atrevir-se a reivindicar-se. I tres pilars que es desmunten. I faixes que s’afluixen. I els membres de la Muixeranga de Carcaixent, vinguts per homenatjar el Rei Conqueridor, enceten ja en la foscor del capvespre, juntament amb molts dels assistents a la manifestació, la dolorosa processó cap a l’Estació del Nord. Manifestació i homenatge que es dessagnen gota a gota, assistent a assistent. Degoteig trist, capcot, resignat. Fugida silenciosa i dissimulada. Grups reduïts que intenten camuflar-se entre la gentada. Grups reduïts moltes voltes marcats com objectius. Com més reduïts més agredits: Correguda que obri la multitud. Puny covard i anònim llançat entre la gent. Puny covard i anònim que desapareix entre la gent. I el dolor i la humiliació esdevenen físics. I la gentada mormola. I la gentada justifica. I el dolor, i la humiliació i la soledat.

El compromís pel País, el compromís amb el País, però, va guanyant terreny. Dia rere dia, any rere any, i n’han sigut molts. Inesgotable treball anònim. I un dia el miracle es produeix i arriba a les nostres institucions. I la joia ompli els carrers, que ja són rius plens de gent. I ja no caldrà amagar-se, ja no caldrà camuflar-se, amor meu, sense vergonya serem, ni embussos ni somnis embastardits.

Encara, però: tants anys per recuperar; tants carrers per ocupar; tanta història per redreçar. Serem el que som i lluirem els nostres símbols, que per fi seran visibles. Sense vergonya ens alcem i enlairem les muixerangues que ens aglutinen i representen. De nord a sud del País Valencià es recupera la tradició i sorgeixen noves colles muixerangueres. De sud a nord vertebrem el País i ens agermanem com a valencians, com a muixeranguers, i totes treballem, i totes continuem treballant per recuperar el nostre País. I el fet muixeranguer és el País. Una gran pinya col·laborant tota plegada, colles agermanades cooperant per un objectiu comú. Espina dorsal d’una identitat conscient. Columna vertebral d’una mateixa consciència que des de la diversitat convergeix en el compromís pel seu País.

I València es converteix a la fi en el cap i casal. I València assumeix decididament la capitalitat del seu País. I les muixerangues obren pas a la manifestació del 25 d’abril de 2015. Una amalgama de colors precedeix als cartells rememoratius de la nostra identitat, als cartells reivindicatius d’una història que han volgut amagar-nos. Roig, groc, blau, blanc. L’assistència a la crida feta per la Muixeranga de València, que va rebre l’encàrrec d’Acció Cultural del País Valencià -organitzador d’aquesta diada- de preparar-hi la presència muixeranguera, ha estat massiva.

Lila, verd, taronja, morat. Algunes colles vénen de manera oficial -Alacant, Carlet, La Safor, València-, d’altres prefereixen no fer-ho. Tot i així la presència de muixerangueres i muixeranguers que s’hi sumen a títol particular és multitudinària. Mai s’hi havien aplegat tantes colles; mai s’hi havien aplegat tantes muixerangueres i muixeranguers; mai s’hi havien enlairat tantes figures conjuntes. I València esdevé també capital muixeranguera del País (amb el permís d’Algemesí). I el vint-i-cinc d’abril esdevé també diada muixeranguera del País Valencià. L’esforç coordinador de la Muixeranga de València ha pagat la pena i la iniciativa ha reeixit: per fi totes les colles hi són presents. Tot el País hi és present. I aquesta fita, embrió de projectes futurs, és històrica. La presència muixeranguera sobrepassa l’àmbit de la ciutat, abasta el País, i totes cooperen per bastir grans figures que altrament, des de la individualitat de cada colla serien inassolibles. Entre totes ho hem fet possible.

I el treball continua. I la I Diada Muixeranguera d’Alacant és una altra fita històrica. 21 de juny de 2015, festes de Sant Joan a Alacant. La més gran cita muixeranguera mai imaginable s’ha convertit en realitat: pràcticament totes les colles del País hi participen. Ingent esforç d’una colla novell, la Muixeranga d’Alacant, que a més de reunir a més de 400 muixeranguers i omplir els carrers de la ciutat de camises i faixes multicolors ens ensenya a la resta de colles què es pot arribar a aconseguir amb convicció i esforç, amb el treball conjunt de tots els membres de la colla.

I tots els colors de l’univers muixeranguer recorren en cercavila els carrers de la capital del sud del País Valencià. I tots els colors de l’univers muixeranguer ocupen completament l’Avinguda d’Alfons el Savi. I les faixes -negres, roges, blanques, verdes- teixeixen la gran xarxa col·laborativa que volem que siga el moviment muixeranguer. I de nou s’obra el miracle: Alacant és tot el País Valencià, el País Valencià és Alacant. I entre tots ho fem possible: Tres rondes en les quals enlairem figures altrament impossibles: torretes, pilars aixecats, sénies, reutaules, sisena. Tres rondes en les quals les colles se’n fonen en una. Tres rondes de germanor i cooperació. I els pilars de comiat, d’a reveure. Fins ben prompte, perquè açò no ha acabat. Açò no ha fet més que començar.

Nous camins de dignitat se’ns mostren des d’Alacant. La seua gosadia ens sorprèn. Anys de treball callat, obstinat, donen fruits i València exerceix de capital. Amb base ferma i pinya compacta ajudem a bastir el País Valencià. El moviment muixeranguer el vertebra: de Castelló, d’Alacant, de València estant tesem les faixes que ens agermanen, que ens fonen. I les faixes lliguen ben fort la mata de jonc, o almenys una part d’ella -paciència, tot arriba-. I canviem el futur que havien dissenyat per i per a nosaltres. I fem història. La nostra. I escrivim el futur. El nostre. Perquè ja no hi ha por. Perquè ja no ens amaguem ni ens avergonyim ni desmuntem pilars. Perquè en fem de més alts. Perquè açò no ha fet més que començar. Perquè són uns dies que duraran anys.

Cèsar Navarro i Soler. [Mestre de la Muixeranga de València].

____
____

ETIQUETES:

nega, orígens, identitat, autonegació, identitària, identitari, renegar, renegat, renegado, ensenya, bandera, llengua, amic, company, col·laborador, militant,

Govern, català, Gobierno, español, espanyol, esPPaÑÑol, Espanya, España, esPPaÑÑa, esKKaÑÑa, esKKaÑÑÑa, escanya, ofega, asfixia, Catalunya, Cataluña, Catalonia, catalans, catalana, catalanes, PP, Partit Popular, Partido Popular, People Party, Europa, Europe, european, auditoria, auditoría, supervisió, supervisión, control, férreo, comptes, cuentas, dinero, públic, público, Independència, independencia, independentista, llibertat, libertad, freedom, free, nació, nación, nation, nacionalisme, nacionalismo, nationalism, espanyolista, españolista, esKKaÑÑolista, esKKaÑÑol, esKKaÑÑador, escanyador, estrangulador, throttle, estrangular, strangle, asfixiar, asfixiant, totalitarisme, totalitarismo, puta, “Puta Espanya”, “Puta España”, censura, tribunal, Constitucional, Constricticional, “Tribunal Constitucional”,  “Tribunal Constricticional”,  escolten, escoltar, guaitar, sotjar,

Franco, Hitler, llengua, murs, parets, vigilancia, “anti-establishment”, “anti-fascist”, “Joanjo Aguar Matoses”, “Joanjo Aguar”, Joanjo, Aguar, Matoses, “País Valencià”, “Països Catalans”, 2017, antifascista, antifeixista, antisistema, antisystem, dictadura, dictatorship, establishment, fascism, fascismo, fascist, fascista, feixisme, feixista, fought, lluitaven, luchaban, lluita, lucha, fight, struggle, Marènia, nazi, nazis, Nazism, nazisme, nazismo, País, Països, Paises, “Paises Catalanes”, Sueca, sistema, system, temps, tiempos, totalitarianism, totalitarisme, totalitarismo, valencià, València, Castella, castellanisme, castellanismo, “Llión ye Nación”, “León es Nación”, “País Llionés”, Llionés, Llión, León, Lleó, “No Castella”, Valladolid, fachadolid, Zamora, fachamora, “Valladolid Fachadolid”, “Zamora Fachamora”, mesetari, mesetario, mesetària, mesetaria, Meseta, Central, centralista, centralismo, Madrid, Madriz, Estat, Estado, opressor, opresor, opressió, opresión, opressiu, opresivo,

____
____

 

____

 

____

Publicat dins de General i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Deixa un comentari