SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

7 de novembre de 2014
0 comentaris

EL MERCURI ENQUISTAT A SABADELL

Al finalitzar el Ple de novembre la portaveu de l’Entesa per Sabadell i el representant d’{EUiA} {ICV}, amb contundència argumental (vídeo adjunt), van demanar a qui fa d’alcalde per què en contra del què s’havia dit, l’ara acusat regidor Francisco Bustos, encara era present a la sala en qualitat de càrrec electe del PSC.

La resposta  obtinguda va ser la mateixa que reben els grups de l’oposició des del novembre del 2012, fent d’allò que és polític una transmutació interessada a l’espai judicial: encara és innocent. Així doncs, una vegada més es va comprovar que pel govern municipal del PSC el món s’aturà al 2012 (prou que s’ha notat a la gestió municipal).

Però el que sorprèn, és que l’aspirant del PSC a l’alcaldia, Josep Ayuso, ho permeti. Potser es pensa que els crits reivindicatius que ahir es van escoltar de forma insistent i ordenada a la sala de plens contra la presència del F. Bustos no l’afecten. Que això plou sobre el veí. No se n’adona que seure al Ple al costat de persones imputades i ara acusades de la seva organització, li impedirà generar la confiança electoral suficient com per eixir d’alcalde. Dit d’altra forma en nom de quin sector social parlarà, del PSC? A qui representarà, a una organització corrupta? Està mal assessorat o es pensa que veritablement Sabadell és una illa en el Pacífic aïllada de tots els afers polítics i mediàtics que estan sotragant el país?

Els casos de corrupció que han vist la llum des del 2012 a tot l’Estat, l’increment de la sensibilització de tothom contra aquestes pràctiques polítiques, el naixement de noves organitzacions polítiques, els nervis del bipartidisme anunciant noves mesures contra la corrupció i l’actuació directa contra els autors, en aquest cas des del POSE, li traspuen com l’aigua abocada al cistell?

El Francisco Bustos ja ha assolit la categoria judicial d’acusat, s’ha reconegut que ha comés delicte, i ara només cal determinar la seva gravetat i la reparació adient, pel PSC local continua sent políticament innocent fins que… ja no sabem fins quan, ni què.

Qui fa d’alcalde ja ens ha mostrat amb escreix les seves limitacions i com la necessitat de mantenir un futur de polític professionalitzat, després de les eleccions municipals, el lliga per exercir d’alcalde per damunt dels interessos del partit dominat pel clan Bustos.

El Josep Ayuso, doncs, té l’oportunitat d’actuar, de fer net i presentar-se amb un “problema resolt”. Tot això si el grup municipal del PSC no s’ha replegat sobre si en una actitud de búnquer barraqueta, incapaç de resoldre la dicotomia entre el seu deute al Bustos i l’imparable desprestigi que va acumulant. Si és així, podem pensar que el cap de llista del PSC ja ha renunciat a l’alcaldia i la seva actitud només respon a un intent desesperat de sobreviure, a les properes eleccions municipals, amb les restes del seu propi naufragi.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!