Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Publicat el 6 de maig de 2017

Elogi a la ciència i el coneixement, un pregó per recordar

Visca la recerca! Amb aquest prec acabava el pregó de les Festes de Maig 2017 en Pere-Joan Cardona Iglesias (ow.ly/Zt2X30btzGc), un dels nostres investigadors més reconeguts arreu del món. El pregó ha reivindicat la nostra Muntanya Màgica, Can Ruti, i el seu poder curador. L’hem de tenir més present, i ha estat un encert convidar aquest any un dels seus màxims representants.

En Pere Joan ha aprofitat per fer un elogi a la ciència, a la literatura, a la diferència… i a l’aventura de descobrir, significant la importància del fracàs tot glossant la bondat de les segones oportunitats.

En aquest moment s’ha referit breument al referèndum (quin escàndol, oi?). Però bé, la fugaç referència ha estat motiu suficient perquè el regidor Garcia Albiol fes una impròpia piulada insultant el Doctor Cardona, per cert inventor d’una vacuna contra la tuberculosi. Quin nivell, ja veieu quin estadista. Hi ressona aquell patètic i tanmateix tan vigent: ‘Muera la inteligencia!”.

El Partit Popular, però, ja havia decidit no assistir al pregó, quan encara no en sabien el contingut. I encara

parlen de polititzar la festa! Quina barra. Estan fatal, tu.

Sort que en temps de postveritats, a vegades podem recórrer a la font original. En aquest enllaç (http://ow.ly/KxEj30btwm6) podeu llegir el pregó en la seva versió original, la que s’ha llegit a la plaça. Us recomano que hi feu una lectura, val molt la pena.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent