Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Publicat el 4 d'abril de 2017

Objectiu: Pont del Petroli obert a l’estiu

Bones notícies pel que fa a la reparació del Pont del Petroli! Ja no ens podem imaginar Badalona sense aquest element icònic, sense dubte una de les nostres millors imatges de ciutat. Com a govern hem prioritzat la reparació dels desperfectes ocasionats pel temporal del 22 de gener passat i que va obligar a tancar l’accés per motius obvis de seguretat. Des d’aquell dia fins avui s’han succeït diferents tràmits per assegurar la recuperació del pont el més aviat millor… això sí garantint la seguretat de les persones i el compliment de la llei.

Aquesta setmana hem completat la diagnosi de danys i estem enllestint els darrers detalls del projecte de reparació, que tindrem llest per licitar a finals la setmana vinent. A partir d’aquí, i en procediment d’urgència i sense haver de fer exposició pública (en quedem eximits pq és un projecte de reparació), comença, pròpiament, el procediment d’adjudicació, que hauria de produir-se al maig. Pocs dies més tard començarien les obres, amb una durada de dos mesos.

Calculem que la reparació del Pont pot ser un fet alllarg de l’estiu.

Arribar a aquí no ha estat fàcil, i crec que toca reconèixer la implicació d’una bona colla de professionals de l’Ajuntament, així com també l’impuls que hi hem dedicat diferents regidors del govern, com l’Àlex Mañas, en Jose Téllez i, és clar, la mateixa alcaldessa.

L’endemà mateix del temporal vam encarregar d’urgència un informe tècnic per evaluar els danys, un informe que ha implicat treballs submarins que ha calgut fer en diferents moments per raons metereològiques i analitzar diferents materials (amb el temps obligat per fer les anàlisis). El projecte de reparació ha hagut d’esperar a tenir llestos tots aquests informes tècnics.

Per cert, pocs dies després del temporal també vam habilitar la partida per fer front a la reparació, inicialment valorada en més de 350.000 euros, tot i que finalment no pujarà dels 190.000 euros. Aquests diners els avançarem des de l’Ajuntament, tot i que estem tramitant amb l’asseguradora que se’n faci càrrec.

En què consistirà la reparació?
> Situar correctament el moviment de 5cm d’una de les peces prefabricades de formigó que conformen l’estructura.
> En el tram extrem del pont, canviar el tramat de suport on s’aguanta el paviment i les baranes.
> Assegurar la protecció dels pilons metàlics a la zona de l’embat de la ona.
> Reposar els 13 ànodes de sacrifici, element metàlic que impedeix el rovell del pilar. > També es faran altres petites actuacions de millora i reforç, i es col·locarà una barana per facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda.

Es podia anar més ràpid?
Aparentment, els efectes del temporal no semblaven molt importants, a simple vista unes tanques que calia reposar i uns taulons que caldria canviar. Però malauradament, el temporal va provocar més danys, que calia evaluar i analitzar amb detall per part d’una enginyeria especialista. El Pont del Petroli es mereix un projecte de reparació rigorós i tècnicament impecable.

  • Aquí podeu veure el cronograma de les feines fetes des de poques hores després del temporal.
  • Aquí teniu accés a la nota de premsa on trobareu més informació.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent