Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

30 d'abril de 2012
0 comentaris

La Vegueria del Penedès

La plataforma per una vegueria pròpia ha rellançat la campanya per assolir l’efectiu establiment d’una organització territorial que contempli la unitat del Penedès.

El 16 de març del 1995 el Parlament de Catalunya va aprovar el Pla Territorial General del nostre país amb sis àmbits d’aplicació dels plans territorials parcials sense que el Penedès figurés entre ells. A partir d’aleshores començà una companya que dura fins avui per aconseguir que en una eventual -i necessària- divisió veguerial les comarques penedesenques configurin no només una unitat històrica sinó una unitat administrativa que contribueixi al reequilibri territorial hores d’ara descompensat en favor de l’àrea metropolitana de Barcelona i la franja litoral de nord a sud.
Certament, l’obstacle principal a aqueixa aspiració és la fosilització de les provincies i les diputacions operada per la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut de Catalunya del 2006. Per aqueix motiu la campanya per la vegueria del Penedès esdevé un referent més de la incompatibilitat entre els interessos catalans i l’ordre estatal espanyol. No és pas cap casualitat que una de les persones que encapçala el moviment penedesenc sigui l’amic i company de Solidaritat Fèlix Simon.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!