Blog d'en Xavier Mir

Un dels 2.079.340 vots del 21 de desembre de 2017

5 de gener de 2010
3 comentaris

Del meravellós apunt de Miquel Iceta

Miquel Iceta pensa, com jo i com altres independentistes, que el 2010 serà “Un any ben interessant“. Segurament -previsiblement- no ho pensem per les mateixes raons, però segur que serà interessant. Iceta l’ha començat amb un altre meravellós apunt dels seus. No sé si és d’aquells apunts que van dirigits als que voten sofàs, als amics amb carnet col·locats o als mitjans de comunicació subvencionats, però amb l’esperit crític incipient d’una criatura preadolescent n’hi hauria prou per fer-ne la rèplica.

Per començar, Iceta valora el discurset de Cap d’Any (servidor també ho va fer) en aquests termes: “Alguns han criticat que fes referència a les eleccions que s’han de
celebrar després de l’estiu. Però el cert és que aquest any, agradi més
o menys, és un any electoral
.” Com que “agradi més o menys”? Iceta creu que a algú no li agrada que hi hagi eleccions? Té algun sentit aquest incís seu? Diria que no, que és per omplir, escrit sense pensar. Però no és aquest el problema de la frase, és clar, sinó que l’evidència d’un any electoral pugui avalar per si mateixa l’electoralisme d’un president de la Generalitat que fa campanya pel NO a la independència (si no és que en fem la lectura d’en Drake), és a dir, que demana indirectament el vot pel PP, per Ciutadans o pel PSOE-C. Sí, Sr. Iceta, aquestes són les opcions del No. Què vol que hi faci, jo?

I per acabar (perquè és que jo no sóc digne de comentar tots els enllaços d’alta volada intel·lectual que recomana aquest senyor; no hi arribo…), centra molt bé el debat de les eleccions, però amb un parell de petits errors sense importància: “l’elecció que farem és clara, o bé seguim el camí traçat pel president
Montilla en defensa de l’Estatut votat pels catalans, o bé ens
embarquem en la incerta drecera
” Just. Clavat. El 2010 hem d’escollir entre continuar amb un autonomisme que la majoria ja no vol (la majoria vol altres coses; dades objectives i públiques) o anar directament per un estat propi. L’error d’Iceta és doble.

Primer, atribuir aquest desig d’independència a Artur Mas (ja m’agradaria a mi, que precisament li retrec el contrari!) en un intent de fer arribar un missatge a un suposat votant indecís: “compte! Mas és independentista!” “Caram! -li pot respondre aquest votant-, i ERC no ho és?”

Segon, presentar la independència com una drecera incerta quan venim d’una marrada amb una certesa rotunda i concloent: la dependència no és pas millor. Abans no acabi la dècada, com deia ahir Vicent Partal, segurament serem independents i aleshores fins i tot els qui ara podrien creure’s Iceta estaran la mar de contents amb la Catalunya independent. Mentrestant, però, encara els haurem d’aguantar uns anys defensant la seva parcel·leta de poder amb discursos desenfocats i abocats al fracàs.

  1. Nosaltres ja ho teniem clar, no ho feiem explícit perquè calia mantenir tanquil.la la comunitat espanyola a Catalunya i no fragmentar la societat.

    Aquestes seran les paraules de José Zaragoza i Iceta l’endemà de la independència, i les faran després d’assegurar-se que la màfia sociata continua asseguda a la majoria de les poltrones de Catalunya.

  2. Perquè poden estar contents al PSC amb l’entrada de Laporta en política?
    1. Perquè al PSC poden pensar que Laporta, tant si construeix una opció nova o s’afegeix a una de les de nova creació, dividirà el vot catalanista i afeblirà sobretot CIU i ERC i de retruc els altres grups sobiranistes que es puguin presentar a les eleccions.
    2. Perquè al PSC poden pensar que a l’hora de construir govern, CIU no cedirà a les demandes dels partits sobiranistes, de manera que els socialistes tindrien més possibilitats tant de reeditar un tripartit com de provar la sociovergència, CIU-PSC, els dos partits que van apuntalar l’Estatut-et.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!