Blog d'en Xavier Mir

Un dels 2.079.340 vots del 21 de desembre de 2017

3 de febrer de 2012
Sense categoria
7 comentaris

Ambaixades i delegacions. Estem millor?

Durant els anys en què Esquerra Republicana ha tingut responsabilitats de govern, des dels diversos fronts del nacionalisme espanyol (govern i mitjans de comunicació) s’ha fet pressió perquè la gent ho percebés com una despesa innecessària. I a gent del partit que aleshores era cap de l’oposició i que avui és govern ja li anava bé perquè li feien la feina de desgast. Han passat mesos. Toca començar a valorar en què ha quedat aquell argument esgrimit per CiU.

El 12 de gener de 2008 Toni Cruanyes escrivia a l’Avui: “Si l’estratègia exterior de Pujol passava bàsicament per convertir Catalunya en un lobby a Brussel·les, ara la diplomàcia catalana ha perdut els complexos.” Persones com Enric Canela ?crec que aleshores encara militant de CiU? escrivien: “Carod-Rovira té l?objectiu clar de la internacionalització si hem de fer cas de les seves actuacions. Això està bé (…)  En aquesta política no hem de cedir un mil·límetre. Apareixeran enemics. Cal defensar-la tots a una, sense partidismes.” Fins i tot gent de CiU amb sentit de país, doncs, les defensava. Ara callen. O ja no són a CiU o callen. Sigui per vergonya o per disciplina de partit.

Més recentment, el 28 de desembre de 2011, Salvador Cardús deia a La Vanguardia: “Jo entenc bé la voluntat del PP, malgrat el cinisme dels seus arguments. Però no puc entendre que el Govern de CIU s?hi acomodi tan dòcilment.” Allò que ja denunciava Cardús ha anat a més i CiU, de bracet del PP, en lloc de defensar les delegacions, les ha anat aprimant.

No pretenc, amb aquest brevíssim apunt, fer un buidat exhaustiu de tot allò que s’ha publicat a favor i en contra de l’obra de govern duta a terme per Esquerra tot i tenir el PSOE-C com a socis de govern, cosa que li va costar un fortíssim càstig. Només m’agradaria que em diguéssiu si penseu que en aquest aspecte, tant des d’un punt de vista independentista com des d’un punt de vista simplement de país, estem millor; si realment us creieu que CiU està fent, en un any i escaig de govern, un bé al país. Sigueu honestos tant els qui militeu a CiU com els qui els vau votar per castigar Esquerra perquè havia fet Montilla president.

El diputat d’Esquerra Pere Aragonès va denunciar ?i ho podeu veure en aquesta brillant, contundent i convincent intervenció al Parlament? les despeses desproporcionades del govern espanyol en les seves ambaixades mentre a nosaltres ens neguen el pa i la sal. Ho recull l’etiqueta #espoliambaixades. I què fa el president Artur Mas? Ignorar el tema. Ni apareix a l’agenda de la reunió amb Rajoy. Ni ho denuncia. Al contrari, continua desmantellant les delegacions a l’exterior. Així preparem la transició nacional? I encara hem de sentir veus que diuen que envegen Escòcia perquè Espanya no és Anglaterra. El problema és que CiU no té res a veure amb l’SNP.

  1. Mentre a nosaltres ens fan tancar delegacions (amb la submissa acceptació del president de la transició nacional ?), ells continuen obrint-ne (amb els nostres diners esclar). No fa ni un mes va apaèixer al BOE la creació del consolat espanyol a Lesotho, una fita segurament importantíssim, de transcendència universal, sense que ningú en digués res.
  2. “El nacionalismo se cura viajando”, diuen els altres nacionalistes. Doncs les delegacions internacionals de la Generalitat era un bon antídot. Que potser ens volen més independentistes?
  3. Es imprescindible que Catalunya tingui relacions internacionals, aliats que donin suport al procés d’independència. També per rellançar la economia catalana. Per això el PP ha anat tant A SAC en contra de les delegacions exteriors catalanes. El que no s’enten és que CiU sigui tant de de dretes i tant poc catalanista quan governa perque a l’oposició era ben diferent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!