vins que estimo (VqE)

vins de proximitat, vins per assaborir

19 de setembre de 2011
0 comentaris

Vins catalans a les cartes dels restaurants: una normalitat pendent


A les pàgines del diari “La Vanguardia”, l’escriptor Quim Monzó publicava el 15 de setembre un article molt elogiós sobre la qualitat dels vins empordanesos, però en criticava la seva escassa presència a les cartes d’alguns restaurants de la zona. Avui, a la secció de Cartes dels Lectors, el senyor Antoni Vilanova planteja la mateixa problemàtica en relació a la inclusió dels vins catalans (més enllà del cava) a les cartes de restaurants de Barcelona.


Certament, ens trobem davant d’un problema recurrent que encara és lluny de solucionar-se. Restaurants, però també empreses distribuïdores i els propis clients, tenen, en major o menor mesura, la seva quota de responsabilitat en la perpetuació d’aquesta situació anormal. No obstant, cal veure també l’ampolla mig plena, i valorar la favorable evolució viscuda els darrers anys pel que fa al reconeixement dels vins catalans de qualitat per part d’un nombre rellevant de restauradors i, el que és més important, de consumidors.

 

En definitiva, es tracta de no excloure res ni ningú, començant per la realitat més propera. És una qüestió de mera justícia i sentit comú.


Recomanem la lectura dels dos escrits al web de La Vanguardia pel seu interès:
 
http://www.lavanguardia.com/opinion/articulos/20110915/54216341438/hacia-la-parte-del-pirineo.html

http://www.lavanguardia.com/participacion/cartas/20110919/54217596115/el-vi-catalunya.html

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!