vins que estimo (VqE)

vins de proximitat, vins per assaborir

23 de desembre de 2011
0 comentaris

Primeres impressions de 2011 (II): Clar Novell Finca Parera


“Clar Novell 2011”
DO Penedès
Alt Penedès
Sant Joan Samora
Sant Llorenç d’Hortons 

Celler:
Finca Parera
Anyada: 2011
Raïm: xarel·lo, chardonnay, gewürztraminer

Grau alcohòlic: 13,00 %vol
Preu aproximat: 5,90 euros

Agricultura ecològica

 

Comentari:

El tast del Clar Novell, elaborat a partir de xarel·lo, chardonnay i gewürztraminer, augura que el 2011 serà un bon any per als vins blancs al Penedès. El raïm va tenir una maduració molt bona com a conseqüència d’un estiu sec i calorós, després d’haver suportat una primavera plujosa amb el consegüent risc de malures per a la vinya. Les dades publicades per la DO corroboren que les graduacions alcohòliques han estat les adequades per a cada varietat (amb un promig de 11,5 a 12,5 graus), destacant en particular l’excel·lent maduració del xarel·lo, entre 12,5 i 13,5 graus.


El vi novell és el primer vi de l’any. En aquest sentit és una oportunitat per a conèixer les característiques dels vins que arribaran més tard de la mateixa anyada. Val a dir que la impressió és gratament positiva i que tot indica que podrem gaudir de grans vins blancs de l’anyada 2011.

 

Pel que fa al Clar Novell, les sensacions després del tast són també agradoses. Cal destacar l’originalitat del cupatge, format per xarel·lo, chardonnay i gewürztraminer, que proporciona cos i estructura a un vi que hagués pogut ser força fràgil (en aquest cas, la bona maduració li proporciona 13 graus), i a més, reforça el  caràcter aromàtic i afruitat característic dels vins novells. Cal valorar la inclusió del raïm gewürztraminer com tot un encert. En ple debat sobre la paper de les varietats foranes, es demostra en aquest cas la bona adaptació d’aquesta varietat al terrer, proporcionant matisos molt interessants al vi i fent-lo més llaminer en beure’l.

 

Tot i la seva extrema joventut, el Clar Novell compta amb prou cos per entomar un ventall de menjars força ampli: marisc i peix al vapor o a la planxa, arrossos, amanides (xató), entre d’altres possibilitats. També té una vessant com a vi d’aperitiu, sobretot quan comenci a apretar la calor.

 

Nota de tast. Groc verdós, brillant. Llàgrima abundant a la copa. Intensa aroma en nas, fruita blanca madura (préssec), litxi, cítrics, mel. En boca, fresc i equilibrat, molt llaminer. Final persistent, aromàtic.

 

Data de tast: desembre 2011


Valoració Vins que Estimo:
Notable 8,50/10

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!