Grau alcohòlic: 13,00 %vol
Preu aproximat: 5,90 euros
Agricultura ecològica
Comentari:
El tast del Clar Novell, elaborat a partir de xarel·lo, chardonnay i gewürztraminer, augura que el 2011 serà un bon any per als vins blancs al Penedès. El raïm va tenir una maduració molt bona com a conseqüència d’un estiu sec i calorós, després d’haver suportat una primavera plujosa amb el consegüent risc de malures per a la vinya. Les dades publicades per la DO corroboren que les graduacions alcohòliques han estat les adequades per a cada varietat (amb un promig de 11,5 a 12,5 graus), destacant en particular l’excel·lent maduració del xarel·lo, entre 12,5 i 13,5 graus.
Pel que fa al Clar Novell, les sensacions després del tast són també agradoses. Cal destacar l’originalitat del cupatge, format per xarel·lo, chardonnay i gewürztraminer, que proporciona cos i estructura a un vi que hagués pogut ser força fràgil (en aquest cas, la bona maduració li proporciona 13 graus), i a més, reforça el caràcter aromàtic i afruitat característic dels vins novells. Cal valorar la inclusió del raïm gewürztraminer com tot un encert. En ple debat sobre la paper de les varietats foranes, es demostra en aquest cas la bona adaptació d’aquesta varietat al terrer, proporcionant matisos molt interessants al vi i fent-lo més llaminer en beure’l.
Tot i la seva extrema joventut, el Clar Novell compta amb prou cos per entomar un ventall de menjars força ampli: marisc i peix al vapor o a la planxa, arrossos, amanides (xató), entre d’altres possibilitats. També té una vessant com a vi d’aperitiu, sobretot quan comenci a apretar la calor.
Nota de tast. Groc verdós, brillant. Llàgrima abundant a la copa. Intensa aroma en nas, fruita blanca madura (préssec), litxi, cítrics, mel. En boca, fresc i equilibrat, molt llaminer. Final persistent, aromàtic.
Data de tast: desembre 2011
Valoració Vins que Estimo: Notable 8,50/10
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!