“Dolç de Gerisena verema tardana 2005”
Comentari:
El Gerisena s’obté a partir del raïm que es deixa pansir o sobremadurar al cep, procedint, ja entrat el mes d’octubre, a una verema tardana. D’aquesta manera s’aconsegueix que el gra se sotmeti en la pròpia planta a un procés de deshidratació, acumulant la major proporció possible de sucres destinada a incrementar el grau alcohòlic del vi.
Les dues varietats seleccionades, garnatxa negra i samsó (carinyena), s’elaboren per separat. El most obtingut es mecera amb les pells durant un mes i es procedeix llavors al seu premsat. Mig any després, es dipositen en bótes de tres-cents litres de roure francès, on el vi envellirà durant quatre anys en bótes .
Al tast es manifesta com un vi molt aromàtic, corpori i intens, però alhora elegant. L’agradable pas de boca integra perfectament una innegable potència i la presència de l’alcohol, mantenint el sabor de la fruita sobremadurada tot i la seva perllongada criança, així com records minerals. S’hi percep un bon equilibri entre la dolçor, prou considerable en aquest cas, i l’acidesa que proporciona frescor al glop.
Nota de tast. Color roig evolucionat, matisos ambres. Aromes expressius i intensos, mel, fruita confitada, codonyat, torrats, caramel, cacau, mineral. En boca, carnós i estructurat, gustos a caramel i confitures. Alcohol ben integrat, esperitós. Final intens amb records a panses i xocolata.
Data de tast: abril 2012
Valoració Vins que Estimo: Excel·lent 9,70/10
Altres informacions. El Dolç de Gerisena ha obtingut 91 punts a les dues darreres edicions de la Guia Peñín
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!