CALAIX DESASTRE

Teresa Miserachs

26 de març de 2012
0 comentaris

LA FEINA DE L? ESGLÉSIA

No ho sé, però sempre havia cregut que al sacerdoci s’hi arribava per vocació, no per obligació.

Ho admeto. Aquest cop la santa mare església m’ha deixat bocabadada. M’ha sorprès, què voleu que us digui?. M’ha fascinat que s’hagi apuntat al progrés encara que només sigui per fer publicitat i donar-se a conèixer. Perquè l’església s’ha incorporat a les noves tecnologies i tècniques de venda i ha recorregut al màrqueting pur i dur, el que en l’argot publicista en dirien “màrqueting de guerrilla”  ni més ni menys que per a captar nous capellans. I és que és de tots sabut que la vocació clerical  no passa per un bon moment, per això algun cap pensant i pesant de l’església  ha decidit recórrer al reclam  per motivar vocacions sacerdotals i han gravat un vídeo, amb uns nois força poc convincents, val a dir-ho, aprofitant uns temps de crisi com els que corren, amb una taxa de joves en atur esfereïdora i amb tots els fantasmes que envolten la reforma laboral, cosa que no fa preveure precisament la creació de llocs de treball a curt termini. I deu haver pensat que per molts joves, el poder comptar amb una feina fixa, amb realització personal no serà cosa fàcil, per això, l’església ha trobat la solució per a molts joves aturats i els ofereix una “vida apassionant” i  una “feina fixa”. Exactament l’anunci diu: “no et prometo un gran sou, et prometo una feina fixa, et prometo una vida apassionant”. I van sortint nois joves i no tant joves, que al final resulten ser sacerdots dient que no “et prometen la comprensió dels que t’envolten, però et prometen que sabran que has fet el que és correcte”. Un altre dels suposats capellans o actors diu: “no et prometo una decisió fàcil, però et prometo que mai te’n penediràs”.

I es veu que les promeses que fan aquests nou sacerdots, han estat elaborades a partir de les respostes donades per un centenar de capellans de tota Espanya, entrevistats per a tal fi, que la Conferencia Episcopal Española (CEE) va penjar a Internet a través de Youtube i correctament difós per Facebook i Twitter.

I la campanya, és una campanya com Déu mana, amb pòsters, fullets i estampes amb oracions, i ha costat 7.000 euros, segons va comunicar en roda de premsa el mateix director d’Informació de la CEE, Isidro Candela, qui va afegir que “era un cost ridícul donada la difusió nacional que pretén assolir la iniciativa”. Segons dades oficials de la CEE, aquest curs ja s’ha produït un augment de 51 seminaristes, el que vindria a ser un increment percentual del 4,2% respecte l’any anterior, i que ara mateix el número de seminaristes que hi ha a Espanya és de 1.278. No em pensava pas que fossin tants, la veritat. No ho sé, però sempre havia cregut que al sacerdoci s’hi arribava per vocació, no per obligació, i ara em fa l’efecte que alguns hi hauran vist una sortida que mai s’havien plantejat, una mica com: jo volia ser bomber però faig de taxista, jo volia ser funcionari, però he entrat al seminari…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!