R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

15 de maig de 2012
0 comentaris

?S?ha criminalitzat la figura del polític?

-Ernest Benach visita la Facultat de Comunicació Blanquerna i analitza la seva etapa com a President del Parlament de Catalunya

– Les xarxes socials, protagonistes en la política catalana

Ernest Benach, expresident del Parlament de Catalunya ha ofert una roda de premsa a la Facultat de Comunicació Blanquerna. Un acte que ha servit per analitzar  els temes polítics que ocupen l’actualitat  dels últims mesos i repassar el seu passat al capdavant del Parlament .

En els últims anys Espanya s’ha vist esquitxada per diversos casos de corrupció que han fet que els ciutadans perdessin confiança en la gestió de la política actual. Tothom recorda el “Cas dels vestits” que acusava a l’expresident de la Generalitat valenciana , Francisco Camps, d’haver acceptats suborns de membres del “cas Gürtel” a canvi d’influir en adjudicacions de contractes.  Un cas més que va provocar que  la figura dels polítics perdés credibilitat.

“Un 98% dels polítics pensa en la societat i no són corruptes” ha declarat Ernest Benach . L’expresident del Parlament de Catalunya ha volgut denunciar que la figura del polític s’ha criminalitzat injustament en diverses ocasions.

L’expresident ha donat suport a  La Llei de Transparència que va aprovar el govern de Mariano Rajoy el mes d’abril i que obligarà a fer públics els sous i pressupostos de les administracions, “és un pas més per a que les coses funcionin una mica millor”. Tot i així ha criticat la gestió del PP, al acceptar que la Monarquia espanyola no presenti els sous i pressupostos que utilitza diàriament. “ Aquest fet demostra la manca de qualitat de la democràcia espanyola i que hi ha moltes coses a amagar. Les Corts haurien de fixar unes normes que fossin iguals per a tothom”.

Espanya es troba immersa en una crisi global de valors que està provocant que les dinàmiques de treball canviïn. “ És necessari replantejar-nos la manera de fer política”. Ernest Benach ha apuntat que el polític del segle XXI ha de saber crear sinèrgies i poder examinar-se davant els ciutadans. “ El que no interessa a la gent, és la política de sempre, el seu interès recau en l’ utilitat que té aquesta en el seu dia a dia.”

 

Política 2.0

Ernest Benach va estar al capdavant del Parlament de Catalunya des de l’any 2003 fins el 2010. Una etapa en la que va voler actualitzar el seu funcionament i arribar a més gent a través d’Internet.  “Volíem que la ciutadania es sentís més propera i que les xarxes socials servissin per estar  més a prop de tot el que succeïa al Parlament.”

Benach  va autoritzar l’ús d’ordinadors portàtils dins l’Hemicicle. Al final de la seva segona legislatura  dels 135 diputats que conformaven el Parlament, 73 van començar a utilitzar els ordinadors.

Les xarxes socials van entrar amb força a la política catalana. “ Amb Twitter vam aconseguir que la política fos interactiva i que més de 100 diputats l’utilitzessin.  Internet és el futur”, va afirmar  l’expresident del Parlament de Catalunya.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!