R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

23 de maig de 2011
1 comentari

Seguiment d’una mesa electoral

Aprofitant la sort de tenir un conegut en una mesa electoral. He procurat comparar -no sé si amb èxit- els resultats electorals de l’Eixample amb els de la mesa en qüestió.
La meva feina durant el dia de les eleccions ha consistit en assitir cada dues hores al Col·legi electoral de La Concepció (carrer Bruc, 102) del barri barceloní de l’Eixample.
Finalment, al tancament dels col·legis electorals, he tingut accès als resultats definitius de la taula U.
Tenint en compte el material que tenia entre mans, no he cregut oportú fer una notícia, ja que no és el gènere informatiu més adient per fer pública aquesta informació.

Informació de la mesa.

La mesa electoral presidida pel meu company ha estat la mesa U del districte 2 de la secció 63 del barri de l’Eixample. La mesa es trobava al col·legi La Concepció (carrer Bruc, 102). Aquesta estava formada per dos vocals i un president, alhora, compta amb un total de 889 electors, és a dir, el total de votants que haurien de votar en aquesta mesa electoral.
Al tancament del col·legi electoral – a les 20 hores- el nombre total de vots ha estat de 557, el que representa una participació del 62,65%, molt per sobre de la mitjana de l’Eixample (52,47%) i de Barcelona (52,97%). 

Seguiment del nombre de vots cada dues hores. 

A les 10 hores: 40 vots.
A les 12 hores: 157 vots. 
A les 14 hores: 275 vots.
A les 16 hores: 397 vots.
A les 18 hores: 483 vots. 
A les 20 hores: 557 vots.  



Repartiment dels 557 vots de la mesa U.

CIU

PPC

PSC

ICV-EU

ERC

SI

C’s

PxC

Vots en blanc

247
(44,3%)

108
(19,3%)

68 (12,2%)

41 (7,3%)

23 (4,1%)

8 (1,4%)

3 (0,5%)

2 (0,3%)

57
(6,4%)

 

Notícia.

Comparativa dels resultats de les eleccions municipals 2007-2011 a l’Eixample.

Ja amb el 100% dels vots escrutats, podem dir que Convergència i Unió per Barcelona (CIU), liderada per Xavier Trias, ha guanyat les eleccions a la ciutat comtal. També ho ha fet al districte de l’Eixample, on ha experimentat un augment de vots respecte al 2007 (32,49%), ja que ha obtingut el 35,7%. No així a la mesa U, on el 44,3% dels votants han dipositat la confiança en el líder convergent.
El Partit Socialista de Catalunya (PSC), tot i haver patit una davallada d’electors respecte les anteriors eleccions, ha estat -amb el 16,74% dels vots- la segona força més votada al districte de l’Eixample. Major és la caiguda que experimenten els socialistes a la taula U, on han estat votats per prop del 12% de votants.
El segon partit més votat a la mesa U i, el tercer de l’Eixample, ha estat el Partit Popular, que amb la representació d’Alberto Fernández Díaz ha obtingut el 19,3% dels vots, més de 4 punts per sobre de la mitja que ha obtingut el popular a l’Eixample (15,17%).
La quarta força més votada (tant a la taula com a l’Eixample) ha estat Esquerra per Catalunya Verds que, amb coalició amb Esquerra Unida ha obtingut a la mesa un 7,3%, percentatge lleugerament inferior a la mitja de l’Eixample (10,45%).
La coalició d’esquerres, formada entre d’altres per Esquerra Republicana i Democràcia Catalana – partit liderat per Joan Laporta-, ha comptat amb la confiança del  6,21% dels votants de l’Eixample, mentre que a la mesa U, només ha rebut el suport del 4,1%.
Les altres forces votades a la mesa U, han estat -de major a menor nombre de vots- Solidaritat per la Independència (1,4% enfront l’1,8% que obté a l’Eixample), Ciutadans (0,5% per sota del l’1,79% que obtenen barri barceloní) i Plataforma per Catalunya, partit ultradretà que ha obtingut un 0,3% dels vots de la mesa U.
Per concloure, esmentar que el percentatge de vots en blanc i nuls a l’Eixample ha estat del 5,93%, lleugerament inferior al 6,4% de la mesa U.

 

  1. Jo no sé si és adient o no una notícia per publicar el que tu has ecollit, però jo et demanava una notícia sobre un resultat electoral, a un poble, a un districte o a una taula (podria ser) i no una acta dels resultats, més pròpia d’un secretari o d’ un notari.

    Estem fent feina de periodista. Per tant amb tot el material que exposes podies fer un bon treball. Encara hi ets a temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!