R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

15 de maig de 2012
0 comentaris

Ernest Benach va crear el projecte del Parlament 2.0

·        L’expresident va iniciar l’obertura de la institució al públic i als mitjans de comunicació durant la seva legislatura.

·        Les diverses plataformes permeten la participació dels ciutadans en l’activitat Parlamentària.

El parlament 2.0 és un projecte que va servir potenciar la participació dels ciutadans en l’activitat parlamentària mitjançant el mitjans de comunicació i les diverses plataformes. L’expresident del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, en una roda de premsa a la Facultat de Comunicació Blanquerna va explicar el projecte del Parlament 2.0 que va crear durant la seva legislatura.

Ernest Benach , a l’inici de la seva legislatura, va proposar una enquesta sobre el parlament de Catalunya. L’enquesta els hi va permetre esbrinar que la institució catalana era poc coneguda però ben valorada. Aquest coneixement i valoració eren directament proporcionals. Arran de l’anàlisi d’aquest resultat l’expresident va decidir posar en marca el Parlament 2.0. El projecte es va plantejar al voltant de les xarxes socials per tal d’establir una comunicació bidireccional i reduir el distanciament entre la classe política i el ciutadà.  El Parlament 2.0 consistia en primer lloc , es van obrir les portes del Parlament de Catalunya al públic, amb vistes concertades als caps de setmana , les quals permetien visitar l’antic arsenal de la ciutadella i esbrinar la seva activitat . En segon lloc,  es van fer públiques les sessions dels parlament on es va veure la transparència del Parlament  de Catalunya cap a arreu del món . Per últim i el més important el plantejament d’un parlament 2.0  a partir de les xarxes socials per tal d’arribar a la gent d’arreu del món. Aquests últim element va permetre conèixer les meses del parlament d’altres països així com també posar com a model les catalanes. Les diferents plataformes que es va crear facilitaven directament les informacions tan als periodistes com a la resta de societat. Algunes de les plataformes eren : Les E-peticions on els ciutadans podien fer peticions públiques o privades a través d’un formulari online , els Blocs dels diferents diputats i diputades que permetien conèixer aquests polítics més en l’àmbit personal que professional i el Twitter  i Facebook del Parlament que permetia que els usuaris enviessin missatges amb la finalitat de comunicar-se amb els autors de cada piulada a Twitter o cada publicació a Facebook.

El projecte del Parlament 2.0 no va acabar aquí, sinó que també va proposar la creació d’un canal de televisió propi per al Parlament a la TDT. Aquesta última fase del projecte no va arribar a realitzar-se. Actualment la televisió de Catalunya a través  del seu canal 324 emet els plens del Parlament en directe.

Ernest Benach pretenia crear “sinergies i escenaris que fossin atractius per a tothom i que la societat pogués endinsar-se en el món de la política, així com també , volia acostar la relació entre el polític i el ciutadà a través del Parlament 2.0”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!