SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

12 de novembre de 2012
0 comentaris

VIA LLIURE PELS HORTS URBANS

La proposició per impulsar una xarxa d’horts urbans no sols és una de les mocions rellevants de la nit, alhora exemplifica què vol dir treballar políticament i correcte amb antelació. Tal com exposa la ponent i portaveu de l’Entesa per Sabadell, Virgínia Domínguez, l’objectiu és ampliar els horts situats al Ripoll amb el foment d’una xarxa d’horts urbans emprant els solars lliures de la ciutat, els quals se suposa seran espais en dessús durant uns anys arran de la conjuntura econòmica actual.

Aquesta activitat agrícola ja s’ha començat a promocionar en diverses ciutats i compta amb una llarga tradició en altres països europeus.

El regidor d’EUiA, Juan M. Mena, ha demanat incorporar a la proposta les escoles que desenvolupin el projecte d’un hort urbà. Des d’ICV en Carles Marlés complementa els arguments de la ponent anunciant un seguit de beneficis derivats de la implantació dels esmentats horts.

Insòlitament el regidor del PP, Antonio Vega, felicita a l’Entesa perquè és de les poques vegades, diu, que s’ha presentat al Ple una moció neta i senzilla on tant l’exposició con l’execució està plenament a mans municipals (vol dir que per una vegada no s’ataca ni es reclama al govern del PP). El regidor valora més l’aspecte cultural de la proposta i diu: “Així la canalla sabrà que un enciam o un tomàquet venen d’un hort i no de la nevera.”

CiU ronseja. Recorda el debat mantingut quan ells van proposar ocupar el solar del Vapor Cusidó amb un aparcament de cotxes, aleshores l’Entesa defensava destinar-ne una part a hort urbà. Els arguments d’aquell moment, un cas concret, els fan servir per desqualificar la proposta d’ara pensada amb visió de ciutat.

Des del govern, Ricard Estrada, valora la rellevància d’ampliar l’actual xarxa d’horts i, a banda del seu interès en destaca la complexitat, per això té sentit l’establiment d’una comissió per estudiar la proposta i cercar la forma de gestionar i regular aquesta activitat tant en els espais públics com en els de titularitat privada.

Arribats aquí, no cal ni la ronda del segon torn, el qual només l’utilitza la ponent per fer algunes matisacions i agrair les aportacions fetes. No sols ha estat un tema debatut amb distensió i agilitat, s’ha resol en un temps realment breu. A banda d’agrair-se per l’hora que és, posa en evidència que prèviament s’havia fet la feina de diàleg necessària perquè el tema arribés desbrossat al Ple i en resultés un senzill tràmit.

Els 21 vots a favor de la proposta, CiU s’absté, fan possible que en tres mesos es disposi d’una pla d’actuació damunt de la taula

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!