SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

11 d'octubre de 2012
0 comentaris

GOVERNAR IGUAL PER A TOTHOM

El grup municipal de CiU, a la segona moció, proposa reglamentar que les entitats puguin utilitzar els equipaments municipals sense el personal municipal, fora de la jornada laboral, i sota la seva responsabilitat. Segons el ponent i portaveu de la coalició la proposta va encaminada a millorar l’oferta dels serveis municipals al facilitar espais a les entitats sense augmentar les despeses a l’Ajuntament.

Per la Virgínia Domínguez, portaveu de l’Entesa per Sabadell, la moció amplia les possibilitats de les entitats. Afegeix que li donaran suport des del supòsit que no significa reducció de la plantilla municipal ni una despesa més per les entitats. Pensa que està en la línea d’alguns precedents històrics i actuals com ara: el Centre Cívic de Can Deu o el Centre Cívic de Sant Oleguer.

 

Juan M. Mena, d’EUiA, fa observar com la proposta podria ser l’inici de l’autogestió de determinats equipaments, com ells han defensat sempre. La maduresa i la responsabilitat del teixit associatiu de la ciutat sobradament demostrat, diu, ho permet. A més celebra que CiU hagi recollit la seva proposta perquè la cessió no pugui ser causa d’una reducció de la plantilla municipal.

 

La portaveu d’ICV, Carmen Garcia, amb una intervenció circular, repeteix el mateix però expressat de diferents maneres, es mostra preocupada perquè a pesar de recollir CiU la proposta sobre la plantilla no ha reduït aquesta modalitat de cessió a caps de setmana i festius, on en les condicions actuals no es disposa de plantilla municipal per oferir el servei. Per aquest motiu, anuncia, decidiran el vot després d’escoltar la resta d’intervencions. Pel que sembla no tenen opinió.

 

El PP es manifesta a favor, i seguidament el regidor del PSC, Lluís Monge, amb un to escèptic que amaga aires de ridiculitzar la proposta, explicita que no acaben d’entendre la moció. El que vostès demanen ja succeeix, afirma, i esmenta un seguit d’associacions de veïns usuàries directes dels centres cívics. Fa observar com la proposta podria acabar per afectar al personal, perquè si una cosa es pot fer a partir de les nou del vespre també és possible a partir de les set de la tarda o un matí. Refusa la modalitat d’autogestió i finalitza amb un estirabot per elevació al demanar en el portaveu de CiU que la Generalitat practiqui amb l’exemple en els dos casals cívics presents a la ciutat.

 

En la rèplica el ponent de CiU agraeix l’aportació feta per EUiA sobre el personal perquè amb el que s’ha dit des del govern, diu, acaba de comprovar la necessitat real d’especificar una mesura com aquesta. Assegura que les entitats no tenen la percepció de poder disposar tan fàcilment de les instal·lacions. I sense més arguments, acaba manifestant l’opinió que el fet d’aprovar-se la moció ajudaria difondre aquestes possibilitats.

 

És el Juan M. Mena qui dóna una resposta contundent al Lluís Monge, a l’assegurar que quan era president de l’Associació de Veïns de Torre-romeu hi havia entitats que tenien a disposició directa el centre cívic i d’altres, com ara ells, que mai no el podien utilitzar. Avui el que es demana, afegeix, és regular precisament això per què s’ha de governar igual per a tothom.

 

Coneguda la postura socialista, la Carmen Garcia es creix i ara, amb un to elevat i sense donar voltes a les paraules, directament, acusa a CiU de voler provocar explícitament que les entitats utilitzin els espais sense el personal de l’Ajuntament, amagant així una reducció del mateix. En conseqüència votarem en contra, afirma, encara que sigui coincidint només amb el PSC. En què quedem? Després de engruixir el seu discurs, ara resulta que coincidir amb el PSC és un estigma?

 

La Virgínia Domínguez també és de l’opinió que la possibilitat d’utilitzar els equipaments no és tan oberta com diu el Lluís Monge perquè es poden posar exemples en els dos sentits. El que cal és clarificar la situació, diu, perquè tothom pugui utilitzar els espais disponibles i no passi com ara que cal pagar un conserge pels caps de setmana.

 

El Carles Rossinyol després de mostrar la seva discrepància amb els arguments del govern, tanca la intervenció amb unes paraules dirigides a la Carmen Garcia recordant-li que ara per ara només es poden reunir fora d’hora les entitats amb recursos econòmics per pagar les despeses, les altres queden limitades. Es pregunta, això és el què es vol?

 

La moció queda rebutjada amb els vots de PSC i ICV, la resta de formacions polítiques la voten a favor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!