pepcanals

l'internauta d'Argentona

6 de desembre de 2009
Sense categoria
0 comentaris

NOTICIES VARIES A UNA SETMANA DE LA CONSULTA

Fa uns dies que estic fent un “bombardeig” diari a la meva llista de distribució de catalans i/o argentonins, fent el compte enrere del 13 D.
He pensat que no cal “limitar-ho” i que el mon dels blocs també pot conèixer el que vaig passant als meus companys i amics.

Comença la darrera setmana i avui us destaco algunes noticies variades

Grupos cívicos defienden la Constitución frente a las ‘deslealtades nacionalistas’

http://estaticos.elmundo.es/documentos/2009/12/05/manifiesto.pdf
Alguns arguments que fan servir són força correctes però ho espatllen amb altres, com quan diuen:
Si la dignidad de los nacionalistas se fundamenta en la amenaza a las
instituciones democráticas, a la violación de la Constitución, exigiendo una
bilateralidad que crearía dos entes soberanos, a la exigencia de privilegios
por razón del origen y a ilusorios derechos colectivos, la dignidad de España
se asienta en valores más sólidos y respetables.
————————————————————-

En Marc Belzunces es un blocaire que domina com pocs el tema del Google Earth i ha fet un mapa dels pobles que votaran tant el 13D com en les consultes de febrer i abril, crec que val la pena veure’l.

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/151870

En el link anterior podeu llegir com ho ha fet i s’ho voleu veure en el vostre ordinador heu d’obrir el Google Earth i després executar l’arxiu, Descàrrega del mapa de les consultes per al Google Earth [KMZ, 1 kB més 3,7 MB un cop executat el Google Earth)

————————————————————-

JORDI BARBETA | Barcelona | 06/12/2009 | Actualizada a las 03:37h | Política
“Hemos hecho un Tribunal político, con criterios políticos”. La frase es de Jordi Solé Tura y consta en el Diario de Sesiones del Congreso de los Diputados. La pronunció en 1979 en el turno de explicación de voto para argumentar su rechazo a la ley orgánica del Tribunal Constitucional. El fallecimiento de quien fue padre de la Constitución en las circunstancias políticas actuales obligan a recordar sus previsiones: “Hemos hecho una mala ley (…) que establece un tribunal que no va a servir para los fines que debería servir (…) es malo que se haya hecho así y aquí es donde está el problema de fondo: esta Constitución se ha elaborado procurando sumar, y la primera ley que se ha hecho para desarrollar la Constitución ha restado”.
Las previsiones de Jordi Solé Tura se están cumpliendo. La Constitución española de 1979, que ha alumbrado el mayor periodo de paz, libertad y prosperidad, cumple hoy 31 años y celebra su aniversario en una auténtica encrucijada en la que le ha situado precisamente el tribunal encargado de interpretarla. Y se trata de una encrucijada como define el término el Diccionario de la Real Academia en su tercera acepción: “Situación difícil en que no se sabe qué conducta seguir”. La cuestión catalana o el problema catalán como se le llamaba antes vuelve a poner a prueba la salud y la solidez de la democracia española a propósitos de los recursos de inconstitucionalidad contra el Estatut presentados por el Partido Popular, el Defensor del Pueblo y varias comunidades autónomas. 


—————————————————————
En l’article d’avui l’Enric Juliana parla del actual president extremeny, i pel que sembla, no té la mentalitat del seu predecessor.

Arranca la sesión el presidente regional Guillermo Fernández Vara con una aseveración lúcida y valiente que el viajante catalán no ha oído jamás en boca de ningún otro dirigente del PSOE: “El Tribunal Constitucional no debiera pronunciarse sobre si Catalunya es o no una nación, puesto que no es misión de los tribunales pronunciarse sobre los sentimientos de la gente”. Fernández Vara se halla en las antípodas de Rodríguez Ibarra, el caudillo lusitano que tan buenos motivos de indignación regaló al nacionalismo catalán. Los asistentes al cónclave, políticos, periodistas y empresarios, aún recuerdan la más ruidosa de sus delicadezas,referida a los catalanes, obviamente: “Tener dos lenguas no quiere decir tener dos bocas”. 

—————————————————

Per riure quan ho llegeixes, per plorar quan ho analitzes, el contingut del article d’en Matthew Tree en el diari AVUi, 
http://www.avui.cat/cat/notices/2009/12/visc_a_cataluna_80476.php
potser quan siguem independents aquests fets no seran tant lamentables, esperem!.

—————————————————————-

Del que discutim és de ser nació amb totes les conseqüències. De poder garantir el nostre futur polític i econòmic sense espolis; de defensar la nostra llengua sense intromissions a l’escola; de poder veure les nostres televisions a tot el territori lingüístic –un dret que valencians i balears, gràcies a les directives europees, sí que tindrien garantit si Catalunya fos un Estat dins d’Europa!–, o de poder conservar els nostres arxius amb instruments com el dret de tempteig, que sí que exerceix Espanya. 

Això es el que diu en Salvador Cardús en el seu article d’avui en l’AVUI. La seva lectura em recorda la seva conferència del passat dijous a Argentona, en la que ell deia que quan ho deia per escrit era molt més meditat i repassat que quan fa una conferència, però la veritat es que el que ha escrit es pràcticament el mateix que va dir.
L’article complet el podeu llegir a:
http://www.avui.cat/cat/notices/2009/12/la_desconstitucionalitzacio_80465.php

—————————————————————–

Una interessant aportació la que va Vicent Sanchis també a l’AVUI:
Ara fem un esforç d’imaginació i suposem que el Constitucional el deixa com el van aprovar Congrés i Senat, i com el va confirmar la voluntat majoritària dels catalans expressada en referèndum. Després caldria aplicar-lo. I això dependria d’un personatge que pateix amnèsia interessada. Què diu el nou Estatut de Catalunya sobre les caixes d’estalvis? Cal llegir-ne l’article 120. Diu, per exemple, que serà la Generalitat qui tindrà la competència per definir-ne els òrgans rectors. I què diu ara Zapatero? Que vol reformar la llei estatal que els regula. Què pensa, doncs, el president espanyol sobre l’Estatut d’Autonomia que tant diu defensar? Exactament igual que el Tribunal Constitucional. Amb una diferència, al Constitucional la tisora només se li suposa. La de Zapatero ja talla.

—————————————————————–
Entre l’independentisme i l’unionisme, el federalisme completa la Santíssima Trinitat de les enquestes destinades a tranquil·litzar les classes polítiques de Barcelona i Madrid. 
Això diu en Salvador Cot en el seu article també a l’AVUI, referint-se a una opció molt divulgada però mai concretada: http://www.avui.cat/cat/notices/2009/12/fe_federal_80468.php

—————————————————————–

I, per acabar com un cap i cua el que diu en EL MUNDO, el nostre “amic” Sánchez Dragó:
ASOMBRO Y CÓLERA: ésos son los dos vientos que hoy inflan mis velas (por no decir otra cosa, situada más al sur en el mapa de mi anatomía). He avistado muchos leviatanes desde la cofa de este país que navega a la deriva, pero ninguno tan baboso como el del editorial publicado por decreto el jueves, al unísono, en doce periódicos de una región de España. ¿De España? Pues sí, de momento, mal que le pese a algunos.

Si voleu seguir, vosaltres mateixos, però us aviso, compara la premsa catalana amb la de Goebbles, si, el nazi!!!

http://www.elmundo.es/opinion/columnas/fernando-sanchez-drago/2009/12/21330110.html

————————————————————–

Bé, deixo per un altre dia l’ABC, i perdoneu però com avui es diumenge tinc més temps del habitual.
Fins demà!


pepcanals 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!