miozz mirades

un bloc de maceració lenta (el bloc de la Dolors )

escudella i carn d’olla

A Celrà, població del Gironès, han inclòs dins la celebració del Correllengua un àpat popular. Incloure àpats populars a les celebracions és un fet habitual, el que ho és menys és que el menú sigui un plat d’escudella i carn d’olla.
(continua)

Ho he trobat molt encertat. A banda d’oferir un brou molt saborós, i una carn d’olla exquisida, aquest acte gatronòmic posa a l’ordre del dia un plat de la terra, que si bé té la categoria de típic i popular als llibres de cuina i als itineraris turístics, popular de debò a les cuines actuals més aviat no ho és gaire: hi ha famílies que la cuinen per Nadal i encara gràcies, i amb la mania-necessitat de la cuina ràpida, molts joves, singles, grups o parelles, l’han desterrat dels seus menús. Encara que hi ha unes receptes marcque l’estanderitzen, l’escudella té, dins d’uns límits, una àmplia gamma de variants, que la fan prou versàtil com per satisfer necessitats concretes de salut o paladar. I fins i tot, en el marc d’un sopar popular com el d’ahir, pot acompanyar-se de la seva versió totalment vegeteriana  sense fer diferències ostentoses entre comensals. Un bon invent l’escudella i carn d’olla, no sé si els organitzadors del Correllengua de Celrà tenen la intenció de reivindicar-la com a plat popular actual, però si he de fer cas dels comentaris i la satisfacció dels qui vam compartir l’àpat, diria que és un plat que pot guanyar molts punts!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.