Nou llibre amb Cossetània

Cossetània Edicions, editorial vallenca dirigida per Jordi Ferré i Josep Maria Olivé, m’ha demanat que escrigui un assaig breu sobre l’actualitat de l’independentisme català i d’Esquerra en particular.

 

He acceptat gustosament i espero haver enllestit l’encàrrec a començament de l’any vinent. Amb aquesta casa editorial ja vaig publicar a finals dels anys noranta un parell de llibres : “Camp de Tarragona, realitat metropolitana” i “Perspectives d’ una gestíó integrada dels residus municipals al Camp de Tarragona (1998-2008)”. Ambdós de temàtica jurídica i administrativa el contingut dels quals considero, avui encara, plenament vigents tot i els gairebé deu anys transcorreguts des de la seva publicació.

L’assaig polític sempre m’ha agradat conrear-lo per la seva doble vessant: reflexió sobre la realitat i propostes d’intervenció per transformar-la. Centraré l’objecte d’anàlisi en els darrers anys: govern tripartit, reforma de l’estatut i paper de les organitzacions independentistes, en especial ERC. Miraré de fer una aportació de caràcter estratègic orientada a influir en les qüestions d’aquest caire i en la renovació dels òrgans direcció del partit que ben segur s’hi debatran.

Post Scriptum, 2 de febrer del 2015.

El llibre “Esquerra: temps de transició”, amb pròleg d’Uriel Bertran va sortir publicat durant la campanya per escollir president i secretari general del partit l’any 2008, on ambdós representàvem els plantejaments del corrent crític Esquerra Independentista, que no van prosperar entre la militància que va preferir fer confiança als dirigents que van dur ERC a tocar fons a les municipals del 2011.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *