JORDI CARRERA for NuCCs

Posicions per una Política catalana central amb fonaments.

31 de gener de 2011
0 comentaris

Quo vadis, Egipt ? Egipcis, unió i democràcia podria anar bé. Islamisme i arabització, malament. Dimitir o fugir es vuit de poder legal.

1.- Quo vadis, Egipt ?

Egipcis, unió i democràcia podria anar bé.
Islamisme i arabització, malament.

No es tant fàcil  ni senzill  dir que es el millor per a Egipte.

El Caire té 16 milions d’habitants.  Una revolta i manifestacions  de 5000 o 8000 manifestants a la capital els dies de màxim efervescència  sense partits  coneguts   es motiu per que el cap d’estat  i president d’Egipte  abandoni i deixi el poder a la FAI, per exemple, per que faci la seva revolució totalitària ? 

2.- La naturalesa  i la ideologització d’Egipte.-

3.- PER QUÈ,  fa la impressió,  quan vas a Egipte, majorment la gent es considera àrab i s’avergonyeis de la seva naturalesa i del seu passat i llegat egipci ?

http://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Conquesta_%C3%A0rab_d%27Egipte&redirect=no

continua el comentari

Si el Baraday  es democràtic   com ho era Butros B Gally per exemple  i essen alt funcionari de les NU i premi Nòbel de la Pau  i al voltant d’ells es creés un segon partit o bloc  democràtic endavant del conservador  que es H Mubarak i tots  adoptessin  la idea d’ “Egipcis, unió, democràcia i drets humans, i pau ” i el president  convoqués eleccions presidencials i al Parlament  amb una llei electoral homologable i proporcional. Podria ser . El problema no es la religió i les religions sinó  l’islamisme polític totalitari.

Els militars son bons si derroque el president i son dolents  si  mantenen i calment la situació i ofereixen seguretat ?

2.- La naturalesa  i la ideologització d’Egipte.-

Egipte es Àfrica i  Mediterrània. El Nil baixa d’Àfrica. Des del Mar Roig, el desert egipci es africà. També es Terra Santa cristiana. Però abans fou i és l’històric Egipte dels faraons, l’antic centre de gravetat d’un Món que a orient a la Mesopotàmia, confinava i competia amb Pèrsia; al sud, després de Núbia, amb el continent Africà ellà; per l’oest amb el món amazig  de Jugurta mitjantçant el desert; i al nord, més enllà dels grecs, itites, assiris,… amb el mon eslau.

Que erou abans de la conquesta d’Alexandre el Gran  fins a Cleopatra ? El regne d’Egipte i egipcis.

Que erou després de la conquesta romana ? Egipcis i Egipte província romana . Dintre d’aques imperi romà i bizantí vareu ser terra clàssica del cristianisme.

Encara vareu  tenir el segon període persa.

Què erou després de la conquesta àrab ?  Egipcis  mes o manys ismitzats i mes o menys arabitzats. Arabitzats per dalt però no pas per sota.

I durant  l’imperi Otomà turc ?  No vareu pas ser turcs, ni francesos,…. Mohamad Alí va ser un rei turc indpendent modernitzador.

La Independència i creació del regne d’Egipte  es del 22  amb el desmembrament de l’imperi otomà turc. Molt vinculat a la Gran Bretanya.

3.- PER QUÈ,  fa la impressió,  quan vas a Egipte, majorment la gent es considera àrab i s’avergonyeis de la seva naturalesa i del seu passat i llegat egipci ?

La gran arabització seria del segle XX per la via de la islamització  i de la creació de l’islamisme polític  contra el colonialisme europeu i  contra la monarquia, per G A Nasser ( Unió Socialista Àrab )  procomunista  i  com un “comunisme religiós” islamista polític contra el fracàs dels nacionalismes estatites d’esquerres. ( Igual passa a Irak, Algèria, …. i a Pèrsia amb el xiisme polític ). El factor  creació d’Israel  i l’explotació que n’han fet els règims àrabs  i  islàmics després  n’ha sigut el  multiplicador.

Mapa de l’extensió màxima de l’Egipte clàssic dels faraons, que he trobat.  ( ? )

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!