JORDI CARRERA for NuCCs

Posicions per una Política catalana central amb fonaments.

10 de març de 2010
0 comentaris

PATUMETSS ( 4 ).- La UÈ: Separar-la de la Crisi amb Concert Fiscal i Quota.-

Crisi i UÈ.- Necessitat i oportunitat d’arreglar la UÈ per separar-la  i treure-la de la Crisi.- Adoptar el model espanyol de Concert Fiscal i Quota.- 

Salvar la UÈ.- Deslliurar-la de la Crisi.- Més Microeconomia i molt menys Macroeconomia. La UÈ es massa Macro, s’haurà de simplificar i aprimar, i hauria d’alliberar, facilitar i  permetre la microeconomia, i ser un estat autònom instituit  el 56 per sobre dels estats.

1.- Grècia podria fer fallida. Ja n’estaria si no fos un estat, diuen. En ser un estat de zona èu no pot recórrer a la devaluació de la moneda. Com a solidaritat nacional i com a empresa  hauria de fer  reducció de capital; hauria patit un devaluació del seu capital. Ha viscut en la xauxa de les subvencions europees i les ha malgastat. En pots anterior, en pensar el seu cas, em sortia: reducció i devaluació de capital, limitar i aïllar la Macroeconomia  grega. i alliberar l’Economia – la microeconomia -. El crèdit financer europeu hauria d’anar tan sols a la microeconomia.

 

2.- Espanya també presentaria un quadro força semblant. La qüestió no es el volum en xifres absolutes de capital, producte interior brut, endeutament públic i privat, burocratització i de la macroeconomia oficial o paraoficial. La situació d’un país es relativa i s’ha de veure en relació amb el nombre d’habitants.

 

3.- En estudiar  el finançament de les comunitats autònomes, entitats i administracions municipals i  administracions generals centrals de l’estat, i amb independència de les competències  atribuïdes a cada administració pública, hom pot concloure que l’única manera de posar en solfa  els governants i legisladors  i posar fi a aquest “Estat” malgastador, arbitrari, discriminador i contrari a l’Economia i la Constitució es establir com a  règim general de finançament de les comunitats autònomes i dels poders centrals  el

de Concert Fiscal i Quota. No s’ha d’aplicar tan sols a les CA sinó també als Poders Centrals. Això s’hauria d’aprovar urgentment per llei orgànica modificant la LOFCA i convertint-la  en Llei de Finançament de les Comunitats Autònomes de règim comú i  de les administracions centrals de l’estat.

 

4.-  El Parlament Europeu  i els estats membres per majoria,  haurien de modificar els Tractats de la Unió Europea  per establir:

 

4.1.-Un finançament general de la UÈ – de les institucions de la UÈ – amb uns tributs propis i participacions  en  l’IVA ( 15 %) i l’IRPF ( 10% ) de tots els estats, peatges d’autopistes, vies fèrries i ports de la UÈ, drets d’aduanes,  i establir imposts europeus sobre les fusions, opaes i absorcions d’empreses i  sobre els beneficis de les vendes d’accions. 

 

4.2.- Un sistema  pressupostari i de serveis i competències  de la UÈ quantificable, que definís els sistemes generals transeuropeus de la seva competència i gestió: autopistes  i autovies de peatge, vies fèrries de mercaderies de peatge, ports comercials, etc  

 

4.3.- Un règim de finançament de la UÈ inspirat en el model Concert Fiscal i Quota que Espanya té per a Nabarra i Euskadi. Cada estat pagaria a la UÈ la Quota part  de les despeses anuals limitades de les institucions europees que superin els rendiments dels ingressos propis referits, en proporció a la població i a la superfície  territorial i quilòmetres d’autopistes, vies fèrries  i ports comercials europeus que tinguin al seu territori.

 

4.4.- Els sistemes impositius, fiscals i de finançament interns dels estats de la UÈ no poden comportar  redistribucions territorials de rendes per tots els conceptes superiors al 5% net del total de tributacions  regionals, estatals i de la UÈ liquidades i recaptades al seu territori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!