JORDI CARRERA for NuCCs

Posicions per una Política catalana central amb fonaments.

6 de febrer de 2011
0 comentaris

Egipte, Unió i Democràcia. Pau i Treva, i convenir un canvi obert assegurat aquest 2011. Un full de ruta en un discurs apòcrif del President Dictador que diu al poble: “Jo també ho vull ” . Val més un bon empat .

Aquest dia 1 primer de febrer de 2011, el dia d’Egipte, escrivia la meva pancarta per anar  també – de cor – a la manifestació del Caire o Alexandria. Les meves pors em feien continuar  la construcció dels pensaments  de l’altre dia per saber discernir i trobar la posició més justa, possibilista  i fàcil per a la  crisi i Democràcia egípcies. Penses, el camí i la solució més fàcil seria que el President Hosni Mobàrak digués: Egipte i Democràcia  ?  Jo també ho vull. Tots ho necessitem, penso. Fem-ho entre tots. Fem-ho ara.

 

El dia 1 de  febrer de 2011.- Un discurs que Mubàrak  no ha fet però no que tampoc ha negat. Discurs a la nació i als manifestants contraris d’un President Dictador conservador de dretes  que seria un full de ruta.


No ho acceptarien els manifestants i el poble si fos cert ?  Per què no plantejar-ho doncs ?  No seria la solució més fàcil ? Val més un bon empat !


Al meu parer la qüestió més grossa es, egipocis o àrabs ? Egipcis es la unió, àrabs la divisió.

 

 

 

 

 

Egipte, Unió i Democràcia. Pau i Treva, i convenir un canvi obert assegurat aquest 2011.  
 

 El dia 1 de  febrer de 2011.- Un discurs que Mubàrak  no ha fet però no que tampoc ha negat.

 

Egipte i Democràcia ?  Encara que no ho sembli a jo també m’agradaria. Jo també ho vull. Fem-ho entre tots. Fem-ho ara. Feu-ho i podeu comptar amb la meva col·laboració lleial , de bona fe. Jo no hi seré després. Tan sol seré un egipci més. Vull que entengueu però que necessitem uns dies i uns mesos.

 

Som Egipcis. Unió,  Democràcia, drets humans, economia, solidaritat nacional i pau i bé.

 

Egipte es una nació antiga. No som ni babilonis, ni perses, ni grecs, ni romans, ni bizantins, ni àrabs, ni turcs, ni francesos, ni anglesos. Tots som egipcis. Tenim dues gran religions vives, la musulmana i la cristiana. Per naturalesa  mare som egipcis.

 

Fa massa anys que som esclaus de les nostres amenaces, pors, divisió, prejudicis  i enfrontaments. Es cert que l’existència d’amenaces contra vides béns i sectors socials sencers porten a la necessitat de règims polítics defensius, no transparents, no democràtics, paternalistes, adhesions defensives, burocratització, sistemes electorals forçats, immobilisme, situacions de desigualtat de tracte o classisme injust; i que com a reacció  i única sortida  aquells que es troben perjudicats i veuen les seves portes tancades, posicions contraries i extremades perquè les coses no es poden solucionar per la via política de la Democràcia. Egipte, Economia, Democràcia  i Dret es la solució i no la divisió i confrontació nacional i guerra civil. Tots som egipcis. Pau i treva. Pau i bona fe i no guerra civil i violència.

 

 No tenim aspiracions territorials ni guerra contra cap estat veí  i no en volem tenir. Si els veïns van bé es bo per a tothom. Si Egipte va bé  i viu en pau, democràcia i prosperitat  també anirà bé per als veïns i per a tot el mon. Basem-nos en la nostra situació,  recursos naturals i economia.

 

El final d’una Dictadura ha de dur a la Democràcia  per la via del consens nacional i de les reformes i no pot ser un nou enfrontament entre egipcis, una guerra civil i una nova dictadura. Demano que tots declarem Pau i Treva de transició. Per un consens o  acord  de reforma  i transició de la democràcia dintre d’aquest any 2011.  Jo soc el President d’Egipte hi he de complir la meva obligació. Cadascú al seu lloc i a la seva feina que en tots els aspectes el país funcioni.

 

Estat constitucional democràtic de Dret. Dur la  pau a l’origen de l’Egipte independent del segle XX. No serà continuació de cap de les dues dictadures; foc nou sense vencedors ni vençuts.


Com ho podriem fer ?

Convocar Converses Obertes entre tots els partits  i consultes a les organitzacions  de sectors socials, professionals i econòmics i confessions.

 

Llibertat de partits. Formació de partits clars i democràtics, que abans de les eleccions diguin clar i per escrit el que volen i proposen, i qui son els seus líders, i  que quan s’hagi de votar tothom sàpiga que vota. Inscripció de partits i coalicions. Tots haurien de voler Egipte, Unió, Democràcia Economia i Dret. 

 

Llibertat de sindicats i d’organitzacions empresarials

 

Llibertat d’associació, premsa, opinió

 

Govern transitori pactat o generalment acceptat de transició i eleccions, de treva,  presidit per una personalitat  que regeixi la governació del país .


Llibertat, Democràcia, igualtat, dret de propietat, economia i drets humans.El treball també es economia. 
Democràcia civil, plural i de Dret. Política civil, Justícia civil, Economia civil mercantil.  Separació de poders. Exèrcit constitucional.


Separació de Religió i Política. Llibertat religiosa i de religions. Les religions fan falta si ho so, però son una esfera humana diferent de la lluita pel poder. El poder no pot ser de cap religió contra les altres creences. 

 

Elegir un President per sufragi universal per majoria a primera volta  i si calgués en segona volta entre els dos  candidats més votats. Una persona un vot a partir de la majoria d’edat  President proposa i nomena i canvia el Govern. Es el Cap de les Forces armades constitucionals. President de tots. Govern de tots. El President serà el cap de les forces armades.

 

Eleccions del Parlament Legislatiu i control del Govern. Llei electoral homologable. Territorialitat dels districtes  electorals.. Proporcionalitat. La sobirania nacional la té el poble egipci. Redacció i aprovació d’una nova Constitució. Pot ser monarquia o república però ha de ser democràcia de Dret i drets humans.

 

Després d’iniciades les converses entre els  partits  lliures que hi vulguin participar, proposaré  aquesta via  a l’Assemblea nacional per que ho debati i aprovi emprendre la Reforma política i instauració de la Democràcia. Després el President d’Egipte dissoldrà l’assemblea nacional mitjançant  el l’acte de convocatòria de les  eleccions  generals  d’elecció del President i d’elecció del Parlament segons resulti.

 

Abans el President aprovarà i promulgarà la  llei electoral reformada  prèvia consulta a  les Converses Obertes  i a l’assemblea nacional vigent i tenint en compte el dret comparat de les democràcies consolidades.

 

El President sortint no  podrà  repetir en el càrrec ni encapçalar ni liderar cap partit polític.

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!