JORDI CARRERA for NuCCs

Posicions per una Política catalana central amb fonaments.

18 de juliol de 2011
0 comentaris

17,18 i 19 de Juliol de 1936 fi de la II República i esclat i inici de la guerra civil i nacional d’Espanya. Uns varen fer una revolució injusta i criminal, i uns altres també. ( Voliem fer la revolució, deien els del POUM 2007).

17 de juliol comença la sublevació de l’Exèrcit contra la República.

18 de juliol  l’alçament s’esten per tota Espanya. El Govern “desmobilitza  l’exercit”, envia els soldats a casa, i  aplega tota la guardiua civil a les capitals de província.  Deixa el país sense policia. L’Exèrcit  dominat pels colpistes obliga els soldats a tornar als quartels. Assassinen els caps i capitans generals lleials a la República ( Batet, Balmes, Campins, …..).

19  de juliol  els colpistes  perden a Barcelona, València i Madrid i de seguida comença la crema de temples, convents, i la persecució religiosa.  Al País Basc autònom governa el PNB amb els partits del front polpular i es manté lleail a la República; i es l’únic lloc on no hi ha guerra civil. Es dibuixen dues zones la “nacional espanyola” i la “republicana” amb aquests o altres noms. A Catalunya, València i part de l’Aragó es l’imperi dels comitès antifeixistes  i la revolució social.  

Uns varen fer una revolució – falange i militars – i els altres també; volien fer-la ! Tots dos extrems volien la guerra civil i no volien ni la República ni la Democràcia.

El govern de la República  va fracassar  i la  Generalitat de Catalunya també.

El 16.07.11 Companys havia de convocar Cambó ……i

……i tots dos havien d’haver convocat  les forces sindicals i partits catalans  i dir-los; i després als de tot Espanya. Que no hi hagi  sublevació militar ni revolució social.  Catalunya, Democràcia i reformes.  L’Exèrcit i la policia als quartels i a les ordres del Govern. Els sindicats son part de la societat i han de defensar el que es legitim i just i no la guerra i l’odi.  Llei i ordre. El pitjor que hi pot haver es violencia, guerra.  A Catalunya  no hi haurà guerra  ni violència. Que no n’hi hagi enlloc d’Espanya.  Catalunya convoca Pau i Treva ! Demanem que el President de la República, el President del Givern i el Rei Alfons XIII a l’exili, el President del País Basc, i Catalunya, la convoquin.  I el Papa i les confessions religioses.

I si no ho havien fet el 16 o el 17, el 18 i el 19 , ho havien de fer  cada dia  que passava després  dels  primers i continuats tràgitcs aconteixements totalitaris de guerra civil i matar i robar.

Vegeu una sèrie de mapes de les diferents fases de la guerra i la seva evolució militar.

http://roble.pntic.mec.es/cgee0016/4esohistoria/quincena8/swf/q8_contenidos_3a/index.htm

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!