BONA VIDA

Jaume Fàbrega

26 de desembre de 2009
3 comentaris

ÚLTIMS COMENTARIS

Gràcies, amics i amigues, pels vostres comentaris i informacions: són essencials per a fer progressar aquest blog.
A partir deL gener, a més, disposarem d’ una “categoria” especial, “COMENTARIS”, A FI DE PODER-VOS FACILITAR LA CONSULTA (columna de la dreta).

BLAT PICAT, FORMENT: s’ ha cuinat i encara es cuina al País Valencià, a Catalunya i a Menorca. Gràcies pels noms i  pobles que aportes, on encara e fa el blat picat. El nom medieval de forment, no solament es manté a Crevillent, sinó també al Carxe, a la zona de Jumella (Jumilla), repoblada per gent de les Valls del Vinalopó, tal com explico al llbire Catalunya per sucar-hi pa (Duxelm).
CA N’ AGUEDET. Arròs de al terra i altres plast exqusits, una àvia formidable, un vi de la terra i una gent fantàstica- Crispín, Mariano…, que a més, és un excel.lent cantant.
GIN TONIC. La tònica Fever Tree no sempre es troba, però la Schweppes és excel.lent. El problema del Bombay sapphire, amb la seva característica ampolla blavosa i la composició d’ espècies, és el preu!….Quasi m´estimo mes beure-la sola! Si el gin tonic porta llimona o llibma, no és cap pecat: de fet, és una de les formes corrents d´elabora-lo. El tema de la quinina de l áiuga tòncia el retrobme a Mallorc,a amb el palo, que va néixer com a medicina.
Molt d’ anys a tots plegats! “Per molts d’ anys”, com diem encara a Girona, i no l´espuri “Felicitats”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!