Feliu Ventura

música i lletra

4 de juny de 2008
Sense categoria
2 comentaris

Guillamino i eXile

He escoltat eXile, el projecte de Guillamino amb Manuel Garcia i voldria recomanar-lo.

Sempre m’han agradat els artistes que fan els que els dóna la gana i les discogràfiques que els “supporten”. Per això sempre he admirat gent com Roger Mas i el seu treball. I pel mateix motiu voldria recomanar el disc eXile i el treball de Guillamino. La quantitat d’estils pels quals ha passat Guillamino tornen ha exemplificar que la cançó d’autor no és un estil sinó un gènere que permet la llibertat de conrear-los tots. Guillamino sap fer i refer bones cançons, és un bon “musicador” de poemes, té gust per a la producció i una veu evocadora.
eXile m’agrada per totes aquestes coses, però també perquè és un homenatge als catalans víctimes del franquisme exiliats a Xile , i als xilens perseguits per Pinochet. I m’agrada perquè ens porta la veu del Xilè Manuel García i tenim l’oportunitat d’estirar el fil.
Podeu continuar amb les minves de gener que ara està presentant Guillamino i amb Témpera de Manuel Garcia.
Per cert -parlant de Xile- ahir 3 de juny, el ministro de la Corte de Apelaciones de Xile, Juan Eduardo Fuentes Belmar, va comunicar la reobertura de la investigació perl’assassinat de Victor Jara.

  1. Vaig sentir a parlar d’aquest treball de Guillamino fa uns quants dies a Ràdio 3. Ara, mentre llegia la teua entrada, m’han vingut encara més ganes  d’escoltar-lo.

    Vaig veure l’espectacle que Guillamino i Pedrals passejaren durant un temps (no sé si el continuen fent, a hores d’ara): En-Doll. I vaig “flipar”.

    Una aferrada

  2. SALUT, VOLEM CONVIDAR-VOS I DEMANAR-VOS QUE ENS PUBLICITEU


    “Influència dels Mitjans Digitals en Català” [PUNXA BANNER]
    El projecte en xarxa, neix i beu dels moviments contra la línia d’alta tensió, es des d’aquesta lluita des d’on s’engeguen les primeres webs destinades a l’hemeroteca i difusió dels moviments ecologistes de La Valldigna. Des d’aleshores que estem en xarxa i amb l’entrada dels primers punts cat engegarem la web, ara fa dos anys. Des d’aquest espai virtual i referencial hem teixit tot una xarxa que te com a objectiu posar els nostres pobles, les seues tradicions i costums, així com els seus trets culturals, llingüístics i socials a l’abast de tothom, mitjançant les noves les tecnologies que proporciona Internet.

    El diari ValldignaDigital, el ForoValldigna, Valldigna TV, i el projecte de radio on line MarinyenRadio formen part d’aquest projecte en xarxa, que comença a esdevindré un referent comarcal. Entre el s projectes pendents d’engegar tenim pendent enllestir una edició local de VilaWeb a La Valldigna, i convertir MARINYENràdio (ara amb el servidor LAST.fm), en una veritable emissora on line, amb una programació pròpia que potencie la música en català i amb l’objectiu de difondre als músics valldignencs des de la xarxa.

    La informació sempre ha estat prioritaria pels moviments socials que convergeixen el en nostre projecte, des de la consciència de la manipulació patent en els afers ecològics i culturals al nostre país, en el segon aniversari a la xarxa hem pensat dedicar l’esdeveniment a l’anàlisi de la possible influència dels mitjans en Català que informen actualment sobre les nostres comarques. Per tal de debatre el tema, el dia 13 de juny de 2008, a les 20: 00h convoquem una taula rodona junt a la Fundació Casal Jaume I Valldigna-Safor, en el que intervindran

    Núria Cadenes [EL TEMPS]
    L’Avanç [INFO lliure-PV]
    Enric Gil [PÀGINA 26]
    Joan Faus [InfoSafor]
    Francesc Vila [VilaWeb.Gandia]
    Carles Benítez [LLIBERTAT.CAT]

     

    banner gif http://blufiles.storage.live.com/y1pFx8SJSCabw-MDj9NY7ZwgccTJa3nO0ekW9a25SzDXhdtaOLBC2xQjo5QhT_PTOu0fUPcueP0el0

    banner fixe http://www.llibertat.cat/images/banners/banerMDCValldigna.gif

    ENLLAÇ http://valldignapremsa.blogspot.com/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!