Cartes de Marènia/Ibèria

Joanjo Aguar Matoses. De Sueca, País Valencià, Marènia/Ibèria.

Arxiu de la categoria: músic

La teua terra, Sueca. Comboi i Festa. (18-12-2016)

 

La teua terra, Sueca. Comboi i Festa.
____

La teua terra, Sueca, no ho oblides mai, també és la de Joan Fuster, Nicolau Primitiu i Josep Bernat i Baldoví. Epicentre de la nostra llengua, de la música i de la cultura valenciana. A Sueca pegues una puntada en terra i et salta un escriptor, un pintor, un fotògraf, un músic, un actor, un dramaturg o un realitzador audiovisual, xe!!

Manel Baixauli (pintor i escriptor), Josep Franco (escriptor), Víctor Gómez Labrado (escriptor), Antoni Carrasquer (escriptor i bibliotecari), Alfredo Claros (pintor), Conrado Meseguer (pintor i gran persona), Carles Puchades (pintor), Miguel Ángel López Egea (fotògraf), Carme i Dolors Martínez (fotògrafes), Francesc Vera (fotògraf), Voro Sendra (fotògraf), Aida Màñez (fotògrafa, pintora i una artistassa com una casa), Adrià Gonzàlez (pintor a través de la càmera fotogràfica), Carlos Laguna (fotògraf), Fernando Badia (fotògraf), Jesús Roselló (fotògraf), Josep Serrano (compositor),  Voro Garcia (compositor), Voro Garcia (trompetista i compositor), Daniel Flors (guitarrista i compositor), Abel Puig i Gisbert (músic i musicòleg), Pere Marco (actor), Claudi Ferrer (actor), Emili Chaqués (actor, dramaturg, escriptor i un fum de coses més), Joan Santacreu (actor, ideador i productor teatral), Abel Guarinos (promotor teatral, desficiós i un gran bonàs), Miquel Claver Fos / Ulises Pistolo Eliza (actor, realitzador, músic, místic i mestre de la performance), Àlex Mortimer (músic, escultor, amador i artista polifacètic), Eloi Càrcel (realitzador), Eugeni Alemany (escriptor, actor i humorista), Josep Lledó (actor, guionista, director, dibuixant, escriptor i gran amic), Eugeni Alcañiz (realitzador, investigador i recopilador de la història audiovisual suecana, un altre desficiós que no para en terreta), Abdó Alcañiz (realitzador), Hugo Llopis (un animal de l’art eclèctic i multidisciplinar, músic, actor, càmera, realitzador….), Pura Matoses (realitzadora i promotora audiovisual, igualeta igualeta que el grapat de monstres anteriors)……..

I açò és només, només, la punteta de l’iceberg!

Sueca, País Valencià, Marènia. Diumenge 18-12-2016. Joanjo Aguar Matoses.

____
____

TEXT ESCRIT EN RESPOSTA A L’ARTICLE DE LA PÀGINA DE FACEBOOK: ‘SUECANISMES’.

__

https://www.facebook.com/suecanismes/photos/a.684489454960572.1073741828.684484388294412/966817720061076/?type=3
__

Suecanismes  –  Dilluns 28 març 2016.  22:57 hores.

Reflexió.

Els 90 i la Ruta Destroy i/o Ruta del Bakalao.

Jo sóc del 82 [1982]. Vaig nàixer a Sueca,i vaig créixer a Les Palmeres.

Als 90 [1990],cada diumenge al matí,convivíem els xiquets jugant a la pilota i els “bakalaeros” que deia ma uela,que estaven fent-se les últimes consumicions al “Bar Melero”,o al “Xulla” i Villa Adelina

Recorde a ma uela sempre dient-me,”aspaiet i en coneiximent”,però ma uela mai tingué por a que em passara alguna cosa. MAI. HO JURE.

Mai ningú m’ha molestat,encara que anaren de mescalina,alcohol,farlopa…fins al cul. MAI.

¿Per què dic açò?. Perquè estem visquen una època en la que ningú es fia de ningú,la gent té por,i això no deuria ser així.

Jo recorde sempre agafar el bus de Granero allà les 18:00 i moltes vegades anava al costat de gent que tornava a casa després de 2 o 3 dies de festa,i mai vaig tidre por.

Quan xerre amb familiars i amics més majors,tots/es em conten el bon rotllo que hi havia. ¿No tenies cotxe?,feies “auto-stop” i anaves a tots llocs. Bon rotllo i moltíssimes ganes de festa.

Jo crec que era perquè per fi hi havia llibertat després de 40 anys i la gent es moria per eixir i fer comboi i festa.

Aquella època es va anomenar Ruta Destroy o Ruta del Bakalo.

No oblide a ACTV,SPOOK…però si parlem dels 90 i de la Ruta del Bakalao,parlem de Sueca,i parlem de Barraca,Chocolate,Puzzle i Villa Adelina.

Perquè la meua terra no va ser sols arròs i taronges.

Perquè la meua terra un dia va ser l’epicentre del comboi i la festa.

Perquè ja feia temps que volia dedicar unes línees a la meua terra,parlant del que va significar en aquella època.

Perdoneu-me si peque d’orgull,però a la meua terra per desgràcia,no li sobra gent que la pose en lo més alt.

Si teniu alguna anècdota sobre aquella època,i la voleu deixar ací plasmada…

[ IMATGE AMB LES DISCOTEQUES: CHOCOLATE, BARRACA, VILLA ADELINA I PUZZLE. ]

[ TEXT DE LA IMATGE:  “PERQUÈ UN DIA SUECA VA SER L’EPICENTRE DEL COMBOI I LA FESTA.  @suecanismes “. ]

____
____

La teua terra, Sueca. Comboi i Festa. Discoteques anys 1990 (28-3-2016)

____