Coc Ràpid

El bloc de Carme-Laura Gil

1 de març de 2012
Sense categoria
11 comentaris

La manifestació d’ahir dels estudiants a Barcelona

No fou ni la primera manifestació d’estudiants ni en serà l’última, n’he viscut moltes i en temps diferents, però no totes amb amb accions violentes sostingudes com les d’ahir : ocupar el Rectorat, irrompre en un programa de ràdio d’una emissora, cremar mobiliari públic i privat, atacar entitats , apedregar els mossos … No fou la manifestació pacífica en què els llibres són el missatge, el grupuscle dels aldarulls en construeix titulars i guió.

Pels eslogans corejats la manifestació tenia com objectiu atacar la política restrictiva pressupostària del Govern català i ho feia amb més força i contundència del que l’oposició política podria aconseguir. 

La realitat econòmica catalana avui no és dolça certament, ben al contrari és dura, quasi asfixiant però és sabut que el seu origen és polític, provocat pel permanent espoli fiscal que Catalunya pateix per part del Govern espanyol. I malgrat és aquest un fet conegut els nostres estudiants no el coneixen.

Els estudiants han cridat en català però s’han manifestat com si fossin espanyols.

Quin significat extraordinari no hagués tingut la manifestació d’ahir si, a més de criticar i combatre les retallades del nostre Govern, les proclames i pancartes haguessin reclamat el final de l’espoli fiscal i la independència de Catalunya!.  

  1. ……..que s’han manifestat com si fosin espanyol ?
    …….que les proclames i pancartes haguessin reclamat el final de l’espoli fiscal i la indepència de Catalunya ?

    I ho diu Vostè, tota una Consellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya, ex-consellera vaja.

    I vostè perque no aprofitava el seu càrrec i influència a  totes les seves intervencions orals, escrites, en reunions, en informes o sigui totes les opotunitats que va tenir per fer aitals proclames que ara n’exigeix als altres ?. Això de l’indepèndentisme activista que reclama movilitzacions al carrer li agafat de tot just ara ?
    Aquest escrit seu,no se si és pura hipocrèsia o senzillament cara dura. I li prego em perdoni la franquesa no se si espanyola o catalana. Vostè veurà.

  2. Fins molt temps -molt- després de tot allò de les escopetes, no em vàrem menjar. A poc a poc, en vam poder menjar els dies de festa grossa, i, al cap
    de més temps, cada diumenge. Ara, en podem menjar cada dia. Però ha perdut qualitat. Encara bo que per Nadal, de bona procedència, ben adobat, ben farcit, ben acompanyat i ben cuinat, paga la pena i el pollastre forma part de la celebració. 
  3. A RacÚ, al programa del Sr. Basté, avui a primera hora, els diferents opinadors del dijous i un alt càrrec del govern han “polemitzat” amb una noia que representava els estudiants. 

    Qui s’ha mostrat menys preparat per un debat com cal, curiosament ha estat el Sr. del govern, i l’estudiant s’ha hagut d’esforçar-se de valent per no perdre el somriure i explicar-se bé, perquè l’alt càrrec tenia delit de tallar les seves intervencions i mirar que no s’hi esplaiés. Així malgrat que al principi s’han acordat per tractar punt per punt, ja després del primer, i després en cada un dels altres, l’estudiant tenia d’enunciar ells punts següents perquè tant el moderador, que no ha intervingut, com l’alt càrrec donàven el tema per tancat.

    Una de les queixes dels estudiants ha estat el tema de les beques i les taxes. Els estudiants consideren que les beques s’han de nodrir dels impostos que paguem, cosa al meu entendre molt sensata i normal, i en canvi el govern excusa la pujada de les taxes per donar beques. 

    Era una gran ocasió per fer la pedagogia dels resultats de l’espoli espanyol, de fet m’ha semblat que l’estudiant ho diria, però el nerviosisme de l’alt càrrec per explicar les excel·lències de la política del govern ho han impedit, i no cal dir que la culpa de tot era dels estudiants que “amb la que cau” (sic) fan una oposició interessada i partidista.

    Penós.  

  4. Em cal dir que em sembla molt poc convenient traspassar dels electes al poble la responsabilitat de la manca de rigor en les exposicions, com és el cas de l’espanyolització dels debats i les reivindicacions.

    El govern, si fos verament nacional, i no simplement gestor de la colònia, hauria de liderar el discurs nacional que passa indubtablement per denunciar l’espoli i les violències dels imperials.

    Aquesta si que és una espanyolització d’efectes terribles. I l’espanyolització que vostè, encertadament posa de manifest, n’és justament un de molt important.

    Els electes són molt més responsables que els manifestants. 

  5. Si jo estigués gaudint d’uns privilegis consistents en tenir accés a coneixements universitaris i hi aportés de la meva butxaca només l’11% del cost total, la qual cosa voldria dir que la resta dels meus compatriotes, que no hi tenen accés, hi aporten el 89% del que jo aprenc -o no aprenc, ves a saber- faria un momument al govern que ho fa possible. I si resulta que aquest 11% es converteix en el 16,80% per un augment de taxes, la qual cosa voldria dir que els meus compatriotes hi aportarien encara el 83,20%, també faria un momument als meus compatriotes. I si, a sobre, el govern em diu que si no puc arribar al 14,80, puc demanar una beca -a càrrec dels meus compatriotes- em cauria la cara de vergonya de sortir al carrer a queixar-me, i ja no parlo d’ocupar rectorats sense haver guanyat les eleccions a rector, cremar contenidors que pagaran els meus compatriotes, trencar aparadors o insultar i apedregar la policia democràtica del meu país, això ja em depassa… I efectivament, davant de la Delegación del Gobierno no hi havia ningú manifestant-se contra el robatori persistent i asfixiant que els espanyols mantenen.
  6. Sra. Gil,

    No pot pretendre que els estudiants cridin les consignes que a vostè li agaradaria que cridessin, perquè les sensibilitats al país són diverses però, a més, podríem dir que no toca fer-ho. Per què? Perquè les protestes són contra les retallades i contra qui les fa. Si el govern de CiU és impotent per recuperar el que Madrid ens deu i  no pot forçar el concert econòmic, la responsabilitat és política, del govern.  No vulguin que els estudiants siguin comprensius amb un govern que n’ha fet fe, del dogma neoliberal: són conegudes les manifestacions d’alguns dels seus membres qüestionant allò públic, i utilitzar-los com a ariet en contra de Madrid. Quina concepció de país és aquesta que pretén que tothom- com un tot orgànic. defensi la “nació”? Els estudiants no s’han manifestat com a espanyols (quina dèria aquesta de dividir la gent entre bons (catalans) i dolents (espanyols), eh?) sinó com a estudiants. Tan difícil és entendre-ho? Potser sí, que els costa entendre el país en la seva totalitat i complexitat.
    Les retallades són injustes perquè les pateix qui no és responsable de la crisi. I tots els qui- tot fent política- no s’oposen a la dictadura dels mercats són respnsables de les mateixes. Els estudiants ho saben, això. La indignació ve d’aquí: d’una crisi provocada per una minoria que no la paga i d’uns governs que són esclaus de les polítiques d’ajustamenmt imposades. Siguin aquí, a Madrid o a Brusel·les. O és que una Catalunya independent governada per CiU no seguiria submisa els dictats de Merkel?

  7. Això alguns ho fem cada dia, no només com d’altres només l’11 de setembre. La misèria que el vostre govern està sembrant (quan feu fora lladres com Josep Prat o Bagó en parlarem d’espoli fiscal) es convertirà en això i en molt més. A veure si baixeu de la poltrona i escolteu la ràbia que hi ha. De res
  8. No seria tot de color de rosa, pot ser si Catalunya fora independent tampoc es podrien permetre el luxe de lligar els gossos amb botifarres, això sí no seria maltractada o per sota d’una comunitat autonoma com Madrid.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!