Per camins i carreteres

bloc d' Antoni Rigol Ginebreda

6 de desembre de 2006
2 comentaris

la catalanitat

La nova perspectiva que obre per a Catalunya el govern de José Montilla com a president, no hem preocupa gens pel fet que ell hagi nascut o no a Catalunya, de fet, no crec que Artur Mas sigui un gran nacionalista, es clar que si no ho fos, no estaria en un partit nacionalista, però, per exemple, la falta d’interès a canviar-se el nom de Arturo per Artur, pràcticament fins que ha estat candidat a la presidència, quan la majoria de la gent ho varem fer així que es va poder, fa que no m’en fiï del seu nacionalisme. Tornant a José Montilla, durant la campanya electoral, va dir una i altre vagada que la lluita per la identitat, passaria a segon pla, i aquí es on podem preocupar-nos, de moment, la identitat espanyola, si que la defensa, com podem veure aquests dies amb l’afer de les banderes. Durant els 23 anys de Pujolisme, el fet identitat-iu, ha millorat, es clar que després de 40 anys de dictadura nacionalista espanyola, per poc que es fes, era per millorar, però, per mi ha estat molt positiva. I el que ara temo, es que amb el PSC al govern, el fet nacional, quedarà arraconat, i de mica en mica, anirem reculant tot el que hem avançat aquests anys. I això es el que no podem perdre, que podrem aconseguir o no la independència, però la flama de l’esperança que algun dia sigui possible, no hem de deixar que s’apagui, i amb un ascens del PSC, perilla. Per això, no m’agrada que Montilla sigui president.

  1. Estem en un sistema constitucional pactat i hereu de la dictadura, on és va deixar el sistema lligat i ben lligat en una monarquia parlamentaria, sense el lliure dret d’autodeterminació i a on van quedar clar els privilegis estalblerts amb l’anterior sistema i el de l’espanyolisme impenintent.

    I on sense el Partido Popular Español i el PSOE juntament a la seva guàrdia petroriana de la magistratura no deixarà fer gaire, tret de interpretacions involucionistes i retrogrades de la constitució i pròpies dels privilegis establerts durant la dictadura franquista.

  2. Una bona fotografia, suggerent, posar més senyeres a més llocs, encara que no siguin oficials.
    Els partits tindrien que posar-se d’acord perquè els catalans també poguessim anar pel món amb un carnet identificatiu propiament català, encara que no fos oficial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!