Gàlim

Aproximadament, el bloc de Pep Albinyana

Fer-ho veure

Diuen algunes informacions que Fabra, el president de la Generalitat, s’ha posat en contacte amb membres de la Real Academia de la Lengua Española per a demanar-los que modifiquen la definició que el seu diccionari fa de valencià (en referència a l’idioma). No li agrada com el defineix i ha anat a dir-los-ho, com si el contingut d’un diccionari fóra cosa de gustos i desitjos.

He d’entendre, pel que sé, que ha quedat com Camot. No podia ser d’una altra manera. Però el gest ridícul va més enllà, perquè torna a deixar ben palés que el seu (i el dels seus) interés per la defensa de la llengua no passa de la teatralització afectada. Perquè si el Cap del Consell ha sigut capaç de reclamar davant la RAE, com és que encara no l’hem sentit dir ni pruna davant el govern espanyol per les denúncies interposades contra policies i guàrdies civils per intimidacions i agressions per parlar en valencià?

És una pregunta retòrica. El numeret de la RAE és fer-ho veure. Protestar i reivindicar… què ha de reivindicar, si ja li va bé com estem?



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per albinyana | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent