Els feixistes assalten la plaça a Picanya

Anit la plaça el País Valencià, a Picanya, va patir l’agressió feixista d’una colla d’intolerants. Anònims i covards. La pedra d’aquesta plaça és de les poques que conserva el nom original de País València, dels pocs pobles que en conserven la toponímia noble. El primer Consell valencià, després de la mort del dictador, va obrir la via democràtica al nostre país, i Picanya va ser el primer poble a demanar l’autonomia per l’article 151, quan era president de la Generalitat el MH Josep Lluís Albinyana, i per això va rebre Picanya el sobrenom d’honorable vila.
En retrocedir els Consells successius als atacs de la caverna política i mediàtica, la batalla de València, d’aquella espanya intolerant que encara ara torna a cuejar, Picanya es va mantenir fidel a la identitat, a la llengua, al nom del país i a la valencianització de places i carrers. Governada des d’aleshores pel pspv, ves si duen anys a l’ajuntament, han fet una aposta per la gestió, l’educació i l’atenció.
Però anit una colla de vàndals va dir que n’hi havia prou de convivència, que no en tenen prou amb els insults i les amenaces, que l’agressió també els eixirà gratuïta, diuen, si la veda feixista va barata, a preu de saldo.
El suport del psoe, i del pspv, al 155 de M.Rajoy —el pp de Bárcenas, Rato, Camps i la fórmula1, Fabra i l’aeroport de Castelló, Olivas i Bancaixa, les beates, l’aznar i la còrrua… Tota aquesta rastrera de polítics corruptes possibiliten l’agressió, si regna tanta impunitat i una amenaça directa a la democràcia.

—Per què portes un llaç groc, mestre?, em demanen a l’escola.

Perquè n’hi ha que són en presó per defensar els drets universals aprovats a l’ONU el 1948. A València i a espanya, encara vivim amenaçats, per violents i feixistes. I la democràcia ací ja no val un xavo. Per això, porte el llaç groc.

Un pensament a “Els feixistes assalten la plaça a Picanya

  1. A Picassent hi ha un monument de pedra on posa País Valencia, está oblidat a la entrada del poble, per supost que está tapada la paraula país en pintura blava i lo mateix la cuatribarrada, está en un jardinet abans el pont de les gasolineres, lo que está grabat en pedra perdura en el temps per sempre pero no s’estudia en les escoles, com diu un graffiti de Burjassot :el país Valencia no está mort está adormit i algún día despertara

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *