Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

[Setmana 7/2019] 3 nous instituts escola en la setmana del #judicivergonya

La setmana que ha començat el judici de la vergonya i en què la Penya ha portat el bon nom de Badalona de nou al bàsquet estatal (triomf a la primera eliminatòria de la Copa del Rey!) també ha estat notícia:

Badalona comptarà amb tres instituts escoles el pròxim curs 2019-2020 (👉 nota de premsa). Així doncs, s’ampliarà l’oferta educativa de les escoles Rafael Alberti, Baldomer Solà i Sant Jordi per implantar la secundària. L’institut-escola és un model que permet abordar millor la segregació i que facilita noves oportunitats i és també una de les línies estratègiques del Departament d’Educació dirigit per Josep Bargalló (ERC). Aquesta és una bona notícia treballada ja en l’anterior govern en que vam participar com a ERC, però rebuda a la ciutat amb un cert regust agredolç per la manera ‘sobtada’ com a estat anunciada. Ho explica aquí en David Guerrero de FAMPAS.

També aquesta setmana s’ha presentat el projecte d’hort social i ecològic “Parc Serentill Cultiva” (👉 nota de premsa), emmarcat dins el Pla de Desenvolupament Comunitari de Bufalà-Montigalà, es troba a la residència d’avis Parc Serentill i estarà obert als usuaris del centre, veïns i entitats.

Al proper ple municipal a Badalona ja va una modificació de pressupost per assegurar el finançament de l’escultura dedicada a l’alcalde republicà afusellat pel franquisme i que estava en els comptes del 2018, que finalment no van tirar endavant per culpa de la moció de censura. Bona feina de memòria a l’Associació Alcalde Xifré, que dissabte va fer l’ofrena en el 79 aniversari de l’afusellament.

Han començat les obres a la plaça Trafalgar, un dels grans projectes del govern en què vam treballar com a ERC-Avancem, conjuntament amb Guanyem i ICV-EUiA. Espais que connecten; d’això en parlava també al blog fa un temps.

Aquests darrers dies també s’ha conegut l’aprovació definitiva, via AMB, del projecte de reurbanització del carrer i de la plaça Azorín per més de mig milió d’euros. Una obra q millorarà i pacificarà l’espai públic a Llefià, treballada amb AV La Ronda i en el marc dels acords amb el PSC.

Altres notícies d’interés
L’AMB ha tornat a presentar a #Badalona les noves línies Metrobús M1, M6, M19, M26 i M30, les millores de les línies B24, B29 i M28 i els nous autobusos híbrids i elèctrics. De com anar estirant una notícia…

La llei catalana d’#habitatge recupera dues mesures suspeses pel TC: obligació lloguer social i cessió pisos buits. Ara cal veure com recuperem temps perdut i reforcem les eines per fer front a l’emergència habitacional.

El grup municipal d’ERC Badalona -Avancem ha fet arribar dues làmines amb vocabulari d’emergències en llengua de signes catalana a biblioteques i centres cívics de Badalona (👉 notícia al nostre web). El material ha estat elaborat per APSOCECAT.

Badalona ha completat la instal·lació de desfibril·ladors automàtics a tots els poliesportius i camps de futbol municipals. Com diu el regidor Francesc Ribot, ens felicitem q la feina iniciada a l inici de mandat x convertir #Badalona ,en ciutat cardioprotegida, la complementi el nou Govern, amb 5 nous DF a equipaments esportius, q s’ afegeixen als 11 ja disposaven d desfibril.ladors i elevant a prop d 60 els q hi han arreu d la ciutat.

L’exposició “Enric Sió, el dibuixant que va trencar motlles” (👉 notícia al nostre web)es podrà visitar entre el 19 de febrer i el 14 d’abril al Centre Cultural El Carme de Badalona. Molt recomanable!

 

Altres apunts al blog

  • Dimecres em van entrevistar al Badalona 360 i aquí teniu un resum del que hi vaig dir (amb vídeo resum inclòs).
  • En aquest altre enllaç trobareu accés als vídeos resum de l’acte sobre les europees que vam fer com a ERC avui fa just una setmana.

I recordeu que…



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General | s'ha etiquetat en per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent