Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

12 d'agost de 2012
0 comentaris

Rellegint els llibres de l’avi Miquel

Miquel Alimbau Solé va morir jove, l’any 1932, però va deixar una bona biblioteca amb nombrosos volums dedicats a la millora de la producció agrària i a la historia, enllaçant professió i vocació.

Entre els llibres d’història els que més em van cridar l’atenció quan era adolescent són els sis volums dels “Episodios de la Guerra Europea”, compilats per Julián Pérez Carrasco i publicats per la Casa Editorial Martin, de Barcelona, l’any 1920. Amb més de vuit-centes pàgines cadascun, estan farcits de mapes, biografies dels principals personatges, testimonis de les batalles, descripció de països en conflicte i anècdotes de guerra. Tot plegat amb una narrativa pròpia de cent anys enrere que captiven l’atenció del lector.

Entre les pàgines dels llibres hi he trobat escrits amb pluma els resguards dels deu terminis amb els que l’avi va pagar l’obra, signats els corresponents rebuts pel mateix editor en persona a qui també va comprar un magnífic mapa de Catalunya que conservo al meu estudi. He restaurat la taula de despatx on escrivia, passava comptes i llegia, segons recorda la mare, i on ara rellegeixo els seus llibres i revistes tot mirant de comprendre la seva personalitat i l’època en que va viure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!