Vi: Mas Cargols 2005, Loxarel
DO: Penedès
Raïm: Pinot Noir 100%
Elaboració: vi negre ecològic amb una maceració carbònica parcial d’una tercera part del raïm i maceració clàssica de la resta per aconseguir les notes varietals del Pinot Noir. Criança en bóta de 6 a 8 mesos.
Grau: 13º
Preu: 10 €
Tast: color cirera no gaire cobert de capa, el ribet un pèl teula. Al nas, manen les notes florals, violetes i roses. El pas de boca, més que avellutat, és sedós, més que rodó, rodonet, amb unes sorprenents, però agradables, notes marcadament cítriques. Una pinot amb notes de trepat? El final és llarg i l’acidesa es matisa amb un postgust més dolç. Molt equilibrat.
Glopets: el tercer pinot que tasto i no puc pas dir el tercer en discòrida perquè entre ells no s’assemblen gens, ni gota. El més varietal, el Sussel de Rosa Maria Torres de la Conca de Barberà era ple de notes balsàmiques i pegadolça, el Pinot Noir d’Enrique Mendoza d’Alacant, era molt més mediterrani i càlid, expressava més fruita vermella i donava més notes minerals. I les flors d’aquest Mas Cargols del Penedès em diuen que la recerca ha de continuar. Segurament tots tres vins han expressat molt bé el que el sòl, la vinya i la climatologia els ha donat, d’aquí ve la seva discòrdia. Tots tres paguen la pena, apaguen les penes i us deliran.
De la Pinot Noir en tindrem més notícies, més ampolles i, al ritme que anem, segur que li descobrirem sabors que ni ens havíem imaginat. Minerals, pegadolça, llimona, violeta, torrats, rosa…
Ara, descargola aquest Mas Cargols de Loxarel, emplena’t la copa i el nas, xarrupa llarg, i deleix-te.
Salut
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!