Vicent Luna i Sirera

Tirant al blanc

6 de juny de 2011
2 comentaris

El valor de les Trobades.

Un any més les comarques de l’Alcoià el Comtat hem celebrat la Trobada d’Escoles Valencianes. Enguany la XXIV. Quasi un quart de segle ininterrompudament celebrant la festa per la llengua, reivindicant que en català tot és possible. Denunciant i posant  en evidència el menyspreu, la manca de suport i compromís i la deixadesa  dels nostres governants envers la nostra llengua.La proposta que darrerament ha fet el Conseller Font de Mora d’eliminar les línies en valencià és una prova més que l’objectiu que tenen, des de ja fa anys, és liquidar la nostra llengua en benefici de l’espanyol i l’anglés.

Un any més les comarques de l’Alcoià el Comtat hem celebrat la Trobada d’Escoles Valencianes. Enguany la XXIV. Quasi un quart de segle ininterrompudament celebrant la festa per la llengua, reivindicant que en català tot és possible. Denunciant i posant  en evidència el menyspreu, la manca de suport i compromís i la deixadesa  dels nostres governants envers la nostra llengua. La proposta que darrerament ha fet el Conseller Font de Mora d’eliminar les línies en valencià és una prova més que l’objectiu que tenen, des de ja fa anys, és liquidar la nostra llengua en benefici de l’espanyol i l’anglés.

El dissabte la vila d’Ibi s’hi va convertir en el centre de l’Alcoià i el Comtat. Un riu de xiquests i xiquetes, vestits amb la samarreta de la trobada, enguany blanca, acompanyats pels seus pares i familiars vam poder gaudir d’un fum de tallers que els centres d’aquestes comarques els havíem preparat: maquillatge, estampació, polseres, perfumadors, separadors de llibres, nunuts, titelles, voladorest, caretes, fermalls, herbes aromàtiques de mariola, clauers, granotes atrapamosques, imants, globus farcits…, tot un ventall de possibiliats per passar una vesprada de cine.
Aquest any el taller dels nostre institut, l’IES Pare Arques de Cocentaina, hem participat amb una fitxa que va agradar molt, tant que les 300 que vam preparar les vam repartir. El títol de la fitxa era ” Els boscos en les rondalles d’Enric Valor”. Vam escollir un total de 6 arbres que apareixen sovint en les rondalles de l’escriptor de Castalla: la carrasca, el fleix, el cirerer de pastor, el galer, l’auró i el teix, a més d’un text de la rondalla, “La mare del peixos”, que parla de Cocentaina. Per altra banda, s’hi van fer sis tampons amb la silueta de les fulles d’aquests sis arbres. L’objectiu de la fitxa era estampar cada silueta en la casella que li corresponia.
La vesprada va estat d’allò més animada, tot i que l’amenaça de pluja també va estar present. A la nit, els dimonis rafolins de l’Alqueria d’Asnar, ens van fer passar una bona estona recorrent el centre antic de la vila. Amb l’actuació musical d’Urbàlia Rurana i Rolling Bessons es va donar per tancada la Trobada.

Un any més milers i milers de persones d’arreu del País Valencià hem participat en les Trobades d’Escoles Valencianes, la festa de la llengua, per deixar ben clar que volem un futur en valencià. I aquest futur passa per l’ensenyament en valencià i la immersió. Aquest model ens ha donat força resultats, resultats elogiats i posats com a model a segir per la mateixa UE. Així doncs, si ens ha donat resultats hem de continuar en aquesta línia, augmentat l’oferta, perquè hi ha demanda. La proposta d’un únic model plurilingüe que proposa el PP no és més que un parany per arraconar, menyprear i frenar l’ús del català al País Valencià.
El valor de les Trobades és el d’haver aconseguit, al llarg d’aquest quart de segle ( i malgrat la manca de suport del Govern valencià), il·lusionar a un munt de valencians i valencianes que cada any il·lusionats, engrescats, actius i reivindicatius cecebrem la festa de la llengua d’una manera lúdica, divertida, cridant sempre ben fort que TOT ÉS POSSIBLE EN VALENCIÀ!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!