Ara que diuen que hi ha crisi: una cosa que a mi, avesada a viure en una economia de guerra, no m’afecta
Tanmateix, us passaré una recepta senzilla, barata i boníssima. Primer, els preparatius. Ara ho he enfornat, per sopar. Més tard, us penjaré la rostidora amb el menjar cuit i el plat muntat.
Cuixes de pollastre. A la safata de la foto n’hi ha 1,350 g
Tres cebes mitjanes tallades per llarg
Morduix
2 fulles de llorer, sense punta per si de cas
1 tomàquet de la carabasseta (o d’una altra banda) tallat a rodanxes
Oli d’oliva, sal i pebre negre, a discreció i a gust
3 alls, desgraciadament dels grossos. Aquests tan grossos no són mallorquins
Marinar les cuixes, o tota una nit o tot un matí, depenent del temps de què hom disposi. Podrien estar dos dies a la gelera marinant-se, i més bones serien. Sal pebre negre i els alls xapats per enmig. Res de llimona, ja ho tenc dit. Mai, llimona. Ja en parlarem, per marinar rostits
En tenir la ceba tallada dins la rostidora, el morduix (hi he posat la part florida que vaig segar per sant Joan, per aprofitar-la) el llorer i el tomàquet, s’hi componen les cuixes per damunt, i en estar, s’hi fa caure per sobre el suc en què han estat marinant-se, i s’enforna
Ja en parlarem més tard, del resultat. També parlarem de la guarnició i de servir-ho decent i coriós i que faci mengera
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!
mmmmmm Babalusa boníssim i ja el faré jo també. Pot ser amb conill o només pollastre ? La taula de la cuina …. els records m’han vingut tot de sobte. Avui per sopar l’aprenent de Babalusa es prepararà una patata bullida amb la pell, tallada a rodanxes, remolatxa comfitada per damunt i talls petits de salsitxa de frankfurt i un poc de tonyina. Un bon raig d’oli de la terra i ja ho tenim.