R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

3 de maig de 2013
0 comentaris

?Sí podem ser partidistes, però no sectaristes?

 

-Joan Brunet, periodista amb una gran trajectoria, explica als alumnes de la Facultat de Comunicació Blanquerna algunes de les seves experiències. 

El periodista català Joan Brunet ha comentat tota mena de vivències i a més ha donat diversos consells als futurs periodista. Ha remarcat que “Sí podem ser partidistes, però no sectaristes“. Amb aquesta afirmació Brunet ha volgut deixar clar que es normal que cadascú tingui la seva ideologia i les seves creences. Tot i ser periodista, sempre hi ha alguna ideologia que tirarà més, i per això és pràcticament impossible ser imparcial.

 

Però tot i que el partidisme si que es relativament normal, no es pot caure ni confondre-ho amb sectarisme. “Si els que nosaltres recolzem s’equivoquen hem de saber-ho reconèixer. No sempre aquell grup amb el que nosaltres compartim ideologies ho fa bé, ja que ningú és perfecte.” S’ha de saber veure quan sequivoquen i dir-ho, fer autocrítica. Nos’ha de culpar als “enemics” simplement per no pensar com ells i per intentar justificar els nostres errors.

 

I també al revés. No tot el que facin els “rivals” ha d’estar malament perquè ho facin ells. “De vegades, pel fet de que no pensen com nosaltres ja creiem que tot el que faran serà dolent i no sempre és així. Igual que diem i ens fixem en les coses que fan malament, hem de saber reconèixer quan ho fan bé.” Va comentar Brunet. En definitiva, un bon periodista no ha de ser mai sectarista, ha de saber diferenciar bé aquest terme del partidisme. Dir que està bé al que ho està, sense fixar-se de qui ve, i igual amb el que està malament.

A més, Brunet va parlar d’altres temes com les seves experiències a la ràdio, premsa i ajuntaments. Tots els llocs li han aportat coses diferents, ha anat adquirint al llarg de la seva trajectoria una gran quantitat de vivències.

Pel que fa a les xarxes socials, el periodista català creu que no són importants per donar informació, simplement poden servir per introduïr la notícia.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!