R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

20 de maig de 2010
0 comentaris

Les arrels de la gastronomia hispànica

JCP

La gastronomia Filipina segueix, després de tres segles de la
colonització, arrelada a les tradicions culinàries espanyoles. Per
aquest motiu els filipins tenen com a costum els tres àpats del dia,
tradicionals aquí a Espanya: l’almusal (esmorzar), el tanghalian (dinar)
i el hapunan (sopar). A més, també van adquirir l’aperitiu de la tarda,
el berenar.

L’arribada dels espanyols a terres filipines, va
permetre que productes com el xile, la salsa de tomàquet, el blat de
moro i el mètode de saltejar l’all, comunment conegut amb el nom de
‘guisar’, s’incloguessin a la gastronomia filipina. Altres mètodes com
la conserva d’aliments en vinagre i especies, són aportacions dels
colonitzadors hispànics que s’utilitzen avui en dia a la cuina local.

Actualment,
existeixen en la cuina filipina adaptacions de plats espanyols que han
adquirit un gran èxit, com són la paella, que en la versió filipina és
una espècie d’arrós a la valenciana, el xoriço, l’escabetx i el llom
adobat com un del plats favorits entre el poble filipí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!