R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

9 de maig de 2012
0 comentaris

Las xarxes socials són un mitjà per extreure informació

  • Fets que es donen a conèixer a Twtiter o Facebook poden esdevenir noticies
  • Vilaweb es un exemple de com els mitjans de comunicació catalans poden tenir un gran potencial d’usuaris

Les xarxes socials són canals per on circula diferent tipus d’informació, un gran nombre d’aquesta pot ser d’interès per a la societat. El periodista ha de saber gestionar aquests continguts per desprès convertir-los en notícia.

 

Aquest ha sigut el fil conductor de la xerrada de Josep Casulleras, cap de redacció del diari digital català VilaWeb, durant la visita dels alumnes de periodisme de la Facultat de Comunicació Blanquerna a la redacció del portal informatiu.

 

Josep Casulleras ha explicat la importància de la bidireccionalitat, entre els lectors i la redacció del diari, per poder fer un periodisme obert a la gent. Tot i que a Vilaweb se segueix obtenint la informació de manera tradicional, des del carrer, des d’entitats e institucions o des d’agències, el nou camí que esta prenent el periodisme, ha fet que aquest portal informatiu, s’obri a la ciutat i s’apropi més als seus lectors a través de les xarxes socials, on es molt signiticativa aquesta bidireccionalitat. Això permet als redactors saber de que parla la gent i treure-li un benefici, tant per al diari com per als lectors, oferint-los així un millor servei de notícies.

 

Per aconseguir aquest apropament als seus usuaris, a VilaWeb també es realitzen diferents activitats, tals com el lloguer de les seves instal·lacions (per fer conferències de premsa o presentacions), tallers de màrqueting o xerrades a escoles. Però sobretot mantenen obertes les portes de la redacció per a que la gent entri a donar notícies.

 

D’altra banda, Casulleras, ha manifestat que igualment que l’edició digital dels diaris El Punt Avui i la web 324.cat, VilaWeb compta amb mig milió d’usuaris; mentre que el la edició on-line del diari Ara ronda el milió de lectors, segons l’Oficina de Gestió de la Difusió, que s’encarrega d’aquestes dades. Les dades permeten veure que els mitjans de comunicació en català tenen un gran número de públic al qual s’ha d’atreure, va concloure.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!