R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

8 de maig de 2013
0 comentaris

?El periodisme ha de tornar a mirar els orígens de la professió i reinventar-se?

Brunet vol més periodisme compromès i independent

“Els periodistes hem de ser coherents per a que les persones ens tinguin confiança”
 

Joan Brunet i Mauri, periodista sabadellenc amb una llarga trajectòria professional a l’esquena, va visitar la facultat de comunicació Blanquerna per intercanviar opinions amb els alumnes i parlar-los de la professió. 

El periodista va aprofitar la seva experiència en el sector per animar als futurs periodistes a tirar endavant i creure en la professió, i va posar un punt de positivisme en afirmar que ara mateix “un nou periodisme és possible”, i les noves generacions són les que ho han de tirar endavant. S’ha de retornar d’alguna manera als orígens del periodisme, aquell que valorava la recerca, el treball en equip.

No va dissimular la seva indignació respecte a la falta de compromís de polítics i personalitats del nostre país alhora de comunicar-se amb la societat, la poca informació que donen i fins i tot les mentides que assegura que diuen. Brunet va remarcar que en aquesta professió s’ha de tenir set de conèixer la veritat, s’ha de preguntar allò que la societat vol sentir i té dret a conèixer.

“Els periodistes que estan al carrer haurien d’estar a les taules, i els de les taules haurien d’estar al carrer”, va afirmar Brunet, en el sentit de que els més veterans són  els que tenen experiència per fer les preguntes oportunes i per intimidar, i així treure la informació necessària, “el periodisme ha de ser una professió inconformista, no pot estar al costat del govern, ha de ser crític.”

Les xarxes socials són protagonistes indiscutibles de la nostra societat. Brunet va opinar sobre el tema recalcant que aquestes no són periodisme per molt que informin, sovint, del què està passant (i normalment amb més rapidesa que els mitjans). En periodisme, segons Joan Brunet, ha de prevaler abans la qualitat que la rapidesa, s’ha de “prendre temps per a la reflexió i per a les idees”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!