Indústries i caminars.

Bloc de Sílvia Martínez

28 de març de 2007
0 comentaris

Pot ser estaria bé.

Dues coses:

Que, malgrat jocs verbals acostumats, no confonguem oportunisme i oportunitat.
I que, malgrat el mateix, no confonguem electoralisme i informació més que pertinent quan hem de fer elecció.
Podríem afegir que també ens interessa no confondre personalisme i personalitat.

Prou de manca d’informació rigorosa, i prou de des informació! Aquesta és la meva reclamació com a ciutadana.

Que és clar que hi ha oportunismes, partidismes, personalismes,i perversions del paper dels representants com a informadors, i com a actors; és ben clar.

Però això no vol dir (i per pena veig que s’utilitza sovint aquest intent d’engany); això no vol dir que tot el que faci un polític sigui una cosa d’aquestes. I molt menys; i molt menys -en resposta a alguna declaració política, i interpretació d’opinadors-; molt menys vol dir que tot el què faci un polític, i que no agradi a un altre determinat polític o opinador, sigui oportunisme, partidisme, personalisme, i/o electoralisme.

Jo, com a ciutadana, agraeixo la oportunitat i el seu ús; la definició honesta i, abans democràtica, dels partits; i posicionaments ben clars, més quan es presenten eleccions.
………………………………
(…)
Escoltant aquests dies les acusacions d’electoralisme, m’he preguntat: És per aquestes coses que diem que a les campanyes electorals es diu el què es vol, sense compromís? (I no ho fan tots; això ho veig clar. La generalització de la deshonestedat política és només una eina que estan utilitzant els antidemòcrates. Els que diuen que a la gent no ens interessa la política; els qui fomenten la desafecció política; els que diuen que als ciutadans no ens interessa l’autodeterminació -el dret de decidir, la sobirania-, i es queden tant amples. Amples -que no sé com ho poden fer- tot i després d’afirmar-ho, a més, com a argument (inacceptable en democràcia) que "cal deixar tranquils els ciutadans". (Perversió verbal de la intenció de silenciar, i manar autoritària i suficientment.)

………………………………..

(Afegeixo:
També és interessant tenir present -quan parlem de prioritats ; i especialment quan parlem oposant coses que em sembla no podem oposar-se en termes de prioritat- allò de: "ara hem de triar fer aquesta cosa o aquesta altra, i no les dues". I encara més especialment per quan ens presenten aquesta oposició apel·lant a temps de feina, feina feta, o temps de dedicació; posem.
Vull dir que hi ha el què podríem dir coses de paper (feina, legislació, converses, rumiar-hi, etc.); i coses de voluntat o explicitació d’una postura. I que no hem de tractar-les com a oposades; o com a coses que "hem de triar en termes de prioritat temporal" (?); de temps a dedicar-hi; de temps en què tractar-ho, de temps en què fer proposta.
Quedi com a esbós.

I com a preocupació al costat d’afirmacions com: "Han fet una proposta il·legal!!!!" Jo demanaria explicació abans de parlar de les coses que imagino sobre aquesta afirmació.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!