SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

8 d'abril de 2013
0 comentaris

QUÈ AMAGA LA FUNDACIÓ BARNOLA-VALLRIBERA?

El primer ple de la tercera alcaldia (1):

El ple s’inicia amb un ambient relaxat i el públic ja és l’habitual, però la sessió està lluny de transmetre normalitat. En els escons del govern s’hi troba a faltar l’imputat en cap del cas Mercuri. Alhora els regidors han canviat de lloc segons els nous càrrecs i a la presidència, a més del primer mandatari, per primera vegada hi ha dues tinentes d’alcalde. Des de l’oposició, els dos representants de l’Entesa llueixen unes samarretes on s’hi pot llegir: “Prou corrupció. NO imputats”.

La sessió és la primera ordinària presidida pel tercer alcalde de Sabadell (un cop recuperada la democràcia) i en l’ordre del dia encara s’hi troba el calfred dels plens anteriors, com ho confirma l’aprovació de les respectives actes: la del 5 de febrer on amb ICV començà l’esquerda de la unitat d’acció de l’oposició i on va assistir per última vegada el regidor del govern Ricard Estrada; les dels dos plens extraordinaris del 5 de març on en el primer va prendre possessió el nou regidor del govern Cristian Sánchez i al segon es va investir en Juan Carlos Sánchez.

El segon punt reforça que la sessió és inusual al donar compte de la remodelació del govern municipal amb els recents decrets d’alcaldia: la nova composició de la Junta de Govern Local i les delegacions rebudes; el nomenament dels Tinents i Tinentes d’alcalde; composició de les Comissions Informatives; de les presidències dels Consells de Districte i de la delegació de la presidència del Consell de Solidaritat.

Si tot plegat no fos suficient per alertar a la gent no habitual de l’excepcionalitat que traspua la sala, el punt tercer hi afegeix una pinzellada més: renúncia de la regidora del PP Nicole E. Plans, absent del seu escó. Desconeixem la motivació, però no és precisament un signe de normalitat que un càrrec electe deixi el consistori sense acomiadar-se personalment.

Donada la conjuntura d’un nou govern, el punt quart té una lògica incontestable: nomenament dels representants municipals a les diferents entitats i organismes amb els quals es relaciona la institució municipal. L’exposició del ponent, Ramon Burgués, i el debat posterior es desenvolupa dins dels pros i contres normals fins que la portaveu de l’Entesa per Sabadell, Virginia Domínguez, pregunta per l’absència del nomenament d’un representant a la Fundació Barnola-Vallribera.

La resposta amb to sec del ponent i l’argument que la Barnola al ser una fundació privada no requereix representació municipal, sorprèn l’oposició i fa aixecar remors a la primera fila del públic. La portaveu replica i recorda com, a petició de la Generalitat, el govern tenia representants a la Fundació i foren renovats en el nou mandat del 2011. El ponent insisteix exiguament. Segons la seva informació, diu, la Fundació no requereix cap representació municipal. La portaveu es pregunta en veu alta: això vol dir que el Sr. Manau (regidor imputat) queda de president de l’esmentada Fundació?

S’ha acabat el torn d’intervencions i per clarificar el debat l’alcalde llegeix un comunicat signat pel vicepresident de la Fundació on es diu que des del febrer de 2010, quan foren canviats els estatuts, l’Ajuntament ja no pot nomenar representació municipal.

La lectura del comunicat cancel•la de moment el debat, però l’actitud del govern provoca un munt de interrogants gens favorables al PSC perquè és conegut que la Fundació Barnola-Vallribera, avui sense els seus promotors, gestiona un rellevant patrimoni immobiliari: Per què no s’havia informat a l’oposició? Per què refusa d’explicar-ho abastament el ponent? Per què el comunicat el signa el vicepresident i precisament el tres de febrer d’enguany, deu dies abans de la renúncia del Sr.Bustos? Com és possible que les persones nomenades per l’Ajuntament quedin ara com a patrons privats i un d’ells presideixi la Fundació?

Vet aquí, la pregunta rutinària de la Virgínia Domínguez ha reblat el clau, no, no estem en una situació de normalitat, els vidres de la Casa Gran encara són opacs. Però el punt a debat fa referència als representants a tots els organismes i s’aprova pel PSC i l’abstenció del PP. Voten en contra la resta de grups.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!