SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

8 d'octubre de 2012
0 comentaris

LA CIUTAT ESFUMADA

La primera moció de CiU demana la constitució d’una comissió per a l’estudi i investigació de la gestió de l’Ajuntament de Sabadell en relació al projecte de  la Ciutat de la Música.

 

El 2002, amb les eleccions municipals a prop, el govern local va iniciar amb gran pompositat, només cal veure el nom, un dels seus macroprojectes posteriorment volatitzats com el fum.

Partides municipals i subvencions van ser destinades a contractar un comissari amb un sou d’alta gerència, a fer l’estudi del projecte i algunes coses més. El conjunt de les consignacions durant els sis anys assoliren la xifra de 4 milions i escaig d’euros. L’escandall de les partides, les baixes en els concursos i la manca de transparència del govern no permeten discernir com s’ha efectuat la despesa d’una quantitat gens menyspreable finançada per l’Ajuntament i altres institucions, amb el resultat de fer-se aigua poll.

 

La finalitat de la moció és conèixer una gestió feta fonedissa pel camí. El ponent Carles Rossinyol, la defensa amb un to respectuós, justificant la proposta des de la vessant d’aclarir els fets, d’afermar la transparència, fugint de qualsevol adjectiu que pugui sembrar un dubte sobre malversació dels diners. Explica per què seria partidari d’una comissió en comptes de tractar el tema en un informativa com li han demanat  grups de l’oposició.  

 

La portaveu de l’Entesa per Sabadell, Virginia Domínguez, insisteix en la dificultat per conèixer les despeses reals d’aquest projecte a pesar d’estar-hi especialment interessats. És de l’opinió, diu, que el més escandalós van ser els 500 euros que cobraven els membres de la Comissió Tècnica Assessora en concepte de contraprestació per assistir a les reunions, amb un total de 6.000 euros per reunió, despesa que ja llavors ens va semblar immoral i que mai no hem sabut per a què ha servit.

 

La Carmen Garcia, portaveu d’ICV, també comparteix la inquietud per clarificar els comptes i partides destinades a la Ciutat de la Música. Projecte, explica, que en el seu moment ja van fer palès el seu desacord i que afortunadament no va avançar perquè amb les circumstàncies actuals seria molt difícil mantenir-lo. Insisteix, però, en tractar el tema en una informativa i proposa esmenes al redactat de la moció.

 

La Marisol Martínez, portaveu EUiA, compara la política socialista a nivell de l’estat espanyol (fer aeroports sense avions o sense passatgers) amb la gestió feta a Sabadell, ciutat que no ha quedat al marge, diu, d’aquesta gestió irresponsable. I per justificar-ho esmenta els projectes que han estat fum, fum a preu d’or, durant aquests anys de govern socialista o que inicialment eren una cosa i han acabat sent una altra, com ara el parc industrial de Sant Pau de Riu-sec.

 

El portaveu del PP, Esteban Gesa, es mostra partidari de la transparència en la gestió i aprofitant que el Ripoll passa per Montcada deixa anar un discurs sobre les virtuts de la llei de la transparència, aprovada a instàncies del seu partit. A l’acabar manifesta el seu acord amb la proposta de CiU però opina que seria més adient abans de sol·licitar una comissió, fer una reunió informativa sobre el tema. La seva intervenció fa pensar que és la primera vegada que el Sr. Gesa sent a parlar de la Ciutat de la Música doncs com tothom sap és nou al consistori i resideix fora de la ciutat.

 

Joan Manau defensa la postura del govern. Segons el seu parer es demana una comissió perquè es vol donar a entendre que s’han fet coses rares amb els diners, cas contrari es demanaria una explicació a la sessió informativa. Però no hi ha res a amagar i no hi ha cap problema en explicar com s’han gastat els diners, afirma. Es lamenta que el govern de la Generalitat no hagués apostat abans pel projecte i que el resultat fos donar de baixa uns diners pressupostats davant la impossibilitat d’executar el projecte que la ciutat i les entitats musicals es mereixen.

 

A la rèplica, el ponent, davant les propostes de la majoria de grups, admet canviar la proposta d’una comissió específica per la realització d’una sessió informativa extraordinària, fet que provoca un conflicte amb el redactat dels punts de la moció pensada per sol·licitar una comissió i força a intervenir el Sr.Bustos per clarificar al Carles Rossinyol que el redactat només pot incloure la convocatòria de la sessió informativa.

 

Així doncs, amb l’esmena “in voce” la moció de CiU és aprovada per unanimitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!